Kültür

“Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri”ne başvurular başladı

Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikasını geleneksel olarak düzenlediği “Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri”ne başvurular başladı

19 Şubat 2018 Saat: 22:18
“Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri”ne başvurular başladı
“Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri”ne başvurular başladı

Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

2015 yılının Ekim ayında aramızdan ayrılan Sennur Sezer’in anısını ve mücadelesini yaşatmak için Sendikamızın 2 yıldır düzenlediği “Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri” birlikte yaşadığımız topraklarda “Sabah sokakları saran ekmek kokusunun mayalanışındaki uykusuzluk payı”nı birlikte yazmak, emeğin tarihine yeni kaynaklar sunmak ve şairin anısını yaşatmak amacıyla bu yıldan başlayarak Manos Kitap ve Gıda-İş Sendikası’nca düzenlenecektir.

Katılım Koşulları:

Ödüle daha önce dergilerde yayımlanmış olsa da kitap olarak yayımlanmamış ve daha önce herhangi bir ödül almamış öykü ve şiir dosyaları katılabilir.

Şiir dalında jüri üyeleri: Şükrü Erbaş, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç

Öykü dalında jüri üyeleri: Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Zeynep Uzunbay, Türker Ayyıldız ve Jaklin Çelik

Ödüle katılan eser sahipleri dosyanın herhangi bir yerine açık kimliğini belli edecek isim, rumuz ve işaret kullanmamalıdır. Katılımcılar dosyalarıyla birlikte iletişim bilgilerini bir zarfın içinde ayrıca göndermelidir.

Ödüle başvuracak şiir ve öykü dosyalarının kitap oylumunda olmaları, şiir dosyalarında 64 sayfa (4 forma), öyküde 128 sayfa (8 forma) olması gerekmektedir.

Öyküler ve şiirler 1,5 satır boşluğu bırakılacak şekilde 12 punto ile bilgisayarda yazılmış olmalıdır.

Dosyalar A-4 formatında 5 nüsha olarak aşağıda verilen adrese kargo ya da postayla ulaştırılmalıdır. Elden ya da e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Şiir ve öykü dalında yalnızca birincilik ödülü verilecek, kazanan dosyalar Manos Kitap tarafından yayımlanarak kitaplaştırılacaktır. Jürinin gerek görmesi durumunda “Jüri Özel Ödülü” verilebilir.

Ödül alanlara bir plaket verilecek ayrıca basılacak kitapların telifi Manos Kitap ile yapılan sözleşme sonucunda şair ve yazarına ödenecektir.

Seçici kurul üyeleri ve onların birinci derecedeki yakınları, Manos Kitap çalışanları ve birinci dereceden yakınları, Gıda-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları ödüle katılamazlar.

Ödüle 16 Mart 2018 Cuma gününe kadar başvurulabilir. Ödüle katılmak için başvurmak isteyenler eserlerini son başvuru tarihine kadar göndermelidir.

Ödül sonuçları 1 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak ve ödüller Sennur Sezer’in doğum yıldönümü olan 12 Haziran 2018 tarihinde yapılacak törenle sahiplerine verilecektir. Ayrıntılı bilgi için; sennursezerodulleri@gmail.com adresine veya 0546 424 57 51 No’lu telefondan Zeliş Irmak’a başvurulabilir.

Başvuru Adresi: Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası Genel Merkezi, Bağlar Çeşme Mah. Doğan Araslı Bulvarı, Örnek İş Merkezi, No: 133/ 57 34517 Esenyurt/ İstanbul

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız