Siyaset

'Siyasi operasyonlara karşı olmak demokrasinin gereği'

CHP, metninin arkasında: Siyasi operasyonlara karşı olmak demokrasinin gereği.

10 Kasım 2016 Saat: 11:01
'Siyasi operasyonlara karşı olmak demokrasinin gereği'
'Siyasi operasyonlara karşı olmak demokrasinin gereği'

CHP MYK sonrasında kameraların karşısına geçen Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Erdoğan’ın suç duyurusunda bulunduğu metnin bir “bölme” değil, “böldürmeme” metni olduğunu savundu, HDP tutuklamaları için “Verilen ifadeden bağımsız siyasi operasyona karşı olmak demokrasinin gereğidir” dedi

Parti Meclisi bildirisinin ardından Saray merkezli sağ blokun hedef gösterdiği ve Tayyip Erdoğan’ın “Bedelini ödeyeekler” deyip yargıya talimat verdiği CHP’de MYK toplandı. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Parti Meclisi bildirisini bir kez daha okuyarak başlayan Böke, soru-yanıt kısmında ise eleştirilere ve hedef gösterilmelerine yanıt verdi. Erdoğan ve AKP’nin suç duyurusuna tepki gösteren Böke, metindeki “Türkiye’yi kimseye böldürmeyeceğiz” cümlesinin altını çizdi, metnin bir “bölme” değil, “böldürmeme” metni olduğunu ve yaşananlardan kaygı duyan her kesime çağrı yaptıklarını savundu.

Toplantıda bir basın emekçisi, Parti Meclisi bildirisinde yer alan HDP’li vekillerin tutuklanmasının Anayasa’ya aykırılığına ilişkin ifade ile Kılıçdaroğlu’nun “Seçimle gelen ‘ifade vermem’ diyemez”sözlerinin çelişki yaratıp yaratmadığını sordu.

Böke, bunun bir çelişki olmadığını belirterek “Türkiye’de hiç kimse cumhurbaşkanı, seçilmişler, vatandaşlar hukukun üstünde değildir. Hukuk ifade verme talebinde bulunuyorsa ifade verilmelidir. Verilen ifadeden bağımsız olduğu aşikar olan tutuklamalara ve siyasi operasyonlara karşı olmak demokrasinin gereğidir” dedi.

Anayasa çağrısı: “Ülkeyi bölecek şantaj oyununa alet olmayız”

Böke, AKP cephesinden yapılan Anayasa ve Yenikapı ruhu çağrılarına da yorum yaptı. Anayasa konusunda kendilerine iletilmiş bir görüşme talebi olmadığını aktaran Böke şöyle konuştu:CHP’nin hukuki düzenlemelerle ilgili görüşünde değişiklik olmamıştır. İki yıl önce ne söylediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Türkiye’yi demokratik kılacak her türlü yasal düzenlemede biz varız. Anayasa değişiklikleri Türkiye Cumhuriyet’nin birliğini bölecek şantaj aracı olarak kullanılacaksa böyle bir oyunun parçası olmayız.

Bu ruh çağırma işlemleri de sona ermeli. Biz demokrasi istiyoruz. Arayış bir ruh ise bu ruhu yıkmış olan AKP’nin asıl demokrasiyi yıkmış olduğunu söyleyebilirim.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız