Güncel

SPD kongresinden Merkel başkanlığındaki koalisyona ‘evet’ kararı

SPD olağanüstü kongresine katılan delegelerin çoğunluğu Merkel’in başkanlığında büyük koalisyona “Evet” dedi.

21 Ocak 2018 Saat: 23:05
SPD kongresinden Merkel başkanlığındaki koalisyona ‘evet’ kararı
SPD kongresinden Merkel başkanlığındaki koalisyona ‘evet’ kararı

SPD olağanüstü kongresine katılan delegelerin çoğunluğu Merkel’in başkanlığında büyük koalisyona “Evet” dedi. Toplam 642 delegenin oy kullandığı kongrede 362 Evet, 279 Hayır oyu verildi.

Evrensel’den Yücel Özdemir’in haberine göre; Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) genel kongresinde Merkel başkanlığındaki koalisyona katılma konusunu oyladı. Söz alan pek çok delege partinin geleceğinin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Bunun nedeni olarak da partinin Angela Merkel’in başını çektiği CDU/CSU ile yaptığı koalisyon hükümetlerde kendi çizgisini hayata geçirmediği gösterildi.

Bina önünde protestolar

Kongrenin yapıldığı binanın önünde protestolar gerçekleşti. Greenpeace, Uluslararası Af örgütü, savaşa karşı inisiyatifler, sendikalar ve gençlik örgütü Juso açtıkları pankart ve dövizlerle, attıkları sloganlarla delegeleri Merkel ile büyük koalisyona karşı oy kullanmaya çağırdı. Sendika genel başkanları protesto amacıyla kurulan sahnede konuşmalar yaptılar ve işçilerin çıkarına yönelik kararların alınmamasını istedi.

Tartışmaların ardından yapılan oylamada 600’ü delege olmak üzere toplam 642 oy kullanıldı. 362 kişi “Evet”, 279 kişi de “Hayır” oyu verdi. Bir delege de çekimser kaldı. Böylece, SPD, üzerinde anlaşmaya varılan konularda CDU/CSU ile koalisyon görüşmelerine devam edecek.

Görüşmelerin ardından üzerinde anlaşmaya varılan Koalisyon Anlaşması yeniden üyelerin oyuna sunulacak. Yeni hükümetin Mart ayı ortasında kurulması bekleniyor.

Delegeler arasında Hayır diyenlerin oranının yüzde 44 olması dikkat çekici. Parti tabanı ve üyeleri arasında da anlaşmaya karşı çıkanların fazla olduğu kısa bir süre önce yapılan kamuoyu araştırmalarında ortaya konulmuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız