Güncel

Suriye'deki katliama Antakya'dan tepki

El Nusra'nın Suriye’nin Zara Köyü’nde 500’e yakın Alevi’yi katletmesi Hatay’da bulunan demokratik toplum örgütlerini ayağa kaldırdı.

16 Mayıs 2016 Saat: 01:35
Suriye'deki katliama Antakya'dan tepki
Suriye'deki katliama Antakya'dan tepki

 

Hatay’ın Antakya ve Samandağ ilçelerinde yapılan basın açıklamalarında AHAD-DER, Emek ve Demokrasi Güçleri, Eğitim Sen Samandağ Şubesi, AKA-DER ve Hatay Halk Meclisleri bir araya gelerek yapılan katliamları sert bir dille kınadı. Yapılan açıklamalarda ise ‘Dünya’nın 4 bir yanından gelen eli kanlı silahlı örgütlerin özellikle Alevileri hedef aldıkları çoluk, çocuk demeden insanları acımasızca katlettikleri ve Suriye direnişinin sonuna kadar desteklendiği’ belirtildi. Aynı zamanda cihatçı terör örgütlerine destek veren AKP hükümeti kınandı.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

Coğrafyamızda acılara ve katliam kültürüne karşı tepki eşiğimizi yükseltmeye çalışanlara karşı öfkemizi haykırıyoruz. Dünya ve ülke kamuoyunu bu konuya gözlerini açmalarını sesimizi duymalarını bekliyoruz. Herkesi derdimiz ile dertlendirmeye kararlıyız. Bu savaşın insanlık üretenlerle insanlık düşmanlarının savaşı olduğu açıkça görülmüştür. Suriye’nin direnişi bugün dünyada emperyalizme, siyonizme karşı savaşın somutlaşmış bir ifadesi olmuştur. Bu savaş emperyalizmin Ortadoğu'nun doğal kaynaklarına kadınlarına çocuklarına emekçi halklarına topyekün saldırısıdır.

İnsanlık düşmanı ırkçı,mezhepçi,gerici tüm aktörler bugün Arap, Kürt, Türk, Süryani, Ezidi, Hristiyan, Sünni, Alevi, halkların ortak mirasına,medeniyetine karşı savaş açmışlardır. Bu cepheye karşı biz emek demokrasi, özgürlük ve kimlik savaşı verenlerin safı bellidir. Buradan İslamofaşist idelojilere karşı ortadoğunun özgürlüğünü isteyen yeni Osmanlıcılığa karşı var olma mücadelesi veren emperyalizme ve siyonizme direnen güçlerin yanındayız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız