Güncel

Suruç’ta katledilen 33 kişi anılıyor

20 Temmuz 2015’te 33 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Suruç Katliamı için bugün anma etkinlikleri düzenleniyor.

20 Temmuz 2018 Saat: 09:43
Suruç’ta katledilen 33 kişi anılıyor
Suruç’ta katledilen 33 kişi anılıyor
Suruç Katliamı’nın üçüncü yıl dönümünde Suruç için adalet talebini yinelemek ve yaşamını yitiren 33 kişiyi anmak için İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde eş zamanlı etkinlikler yapılacak.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonunun (SGDF) çağrısıyla, Kobanê’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Urfa’nın Suruç ilçesinde bir araya gelen 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezinde yaptıkları basın açıklaması sırasında canlı bomba saldırısının hedefi olmuştu. IŞİD’in üstlendiği saldırı sonucunda 33 kişi hayatını kaybetmiş 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı.

Üzerinden geçen üç yıla rağmen Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan Suruç Katliamı davasında, kayda değer bir ilerleme olmadı. 10 Ekim Katliamı davasında tutuklu olarak yargılanan Yakup Şahin davanın firari olmayan tek sanığı olduğu halde henüz mahkemece dinlenmedi.Suruç Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan Havva Cuştan, Mazlum Demirtaş, Ceren Çoban, Merve Nur İşleyici, Ali Deniz Esen, Efe Çatalbaş, İlke Başak Baydar, Koray Türkay, Ümmühan Özdemir, Tülin Gür, Şahin Tümüklü, katliamda yaşamını yitiren Hatice Ezgi Sadet’in ablası Özgen Sadet ile Suruç Davası Avukatları Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş çeşitli gerekçelerle tutuklandı. Havva Çuştan ve Özgen Sadet tahliye edilirken diğer isimler hâlâ tutuklu bulunuyor.

Gençlik örgütleri, Katliam’ın üçüncü yıl dönümünde Suruç için adalet talebini yinelemek ve yaşamını yitiren 33 kişiyi anmak için İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde eş zamanlı etkinlikler yapacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız