Siyaset

Tabip Odası’ndan açığa alınma tepkisi

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz,Op. Dr. Fatih Sürenkök'e görevden uzaklaştırma kararı verilmesine tepki gösterdi.

3 Nisan 2016 Saat: 01:53
Tabip Odası’ndan açığa alınma tepkisi
Tabip Odası’ndan açığa alınma tepkisi

Tepecik Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde görev yapan Op. Dr. Fatih Sürenkök hakkında, İzmir'deki barış eylemi sırasında yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Bölgesi Genel Sekreterliği tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İzmir Valiliği tarafından soruşturma sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırma kararı verildi. Dr. Sürenkök, 15 Aralık günü katıldığı eylemdeki konuşmasında Sur, Cizre ve Nuseybin'de süren sokağa çıkma yasaklarından bahsetmiş ve barış vurgusu yapmıştı.

Sürenkök'ün 15 Aralık 2015 tarihinde yaptığı basın açıklamasının gerekçe gösterilerek açığa alındığını belirten Yılmaz, daha önce Ağrı ve Batman örneklerinde benzerlerini görüp sonuçlarına şahit olunan hukuksuzluğun son örneğinin İzmir'de yaşandığını ileri sürdü. 

Yılmaz,'' Her köşesinde bombaların patladığı, sokağa çıkma yasaklarıyla kentlerin yerle bir edildiği, sağlık hizmetine ulaşabilmek için insanların beyaz bayrak taşıyarak sokağa çıkabildikleri, cenazelerin soğutucularda saklandığı bir ortamda barış için yapılan her çağrı özel bir öneme sahiptir'' şeklinde konuştu.
Dr. Sürenkök'ün İzmir emek, barış ve demokrasi güçleri adına okuduğu bildirinin içeriğini önemsediklerini vurgulayan Yılmaz,'' Meslektaşımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Eskişehir Tabip Odası olarak hakkında idari işlem başlatılan meslektaşımız Dr. Fatih Sürenkök'ün derhal görevine iade edilmesini, mesleği sağlık dağıtmak olan bir hekimin görev yapmasının valilikçe hangi gerekçelerle tedbir amaçlı olarak durdurulduğunun açıklanmasını talep ediyoruz'' ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız