Kültür

“Taranta Babu” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

İtalyan faşizminin yükseldiği dönemde geçen ve kurşuna dizilen birinin yazdığı mektuplarda yer alan dramın yansıtıldığı tek kişilik oyunda, Cansu Fırıncı’nın performansı göz doldurdu.

3 Mayıs 2018 Saat: 06:39
“Taranta Babu” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi
“Taranta Babu” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Nisan ayı etkinlikleri kapsamında Oyun Sandalı tiyatro grubunun “Taranta Babu” adlı tiyatro oyunu, Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelendi. İtalyan faşizminin yükseldiği dönemde geçen ve kurşuna dizilen birinin yazdığı mektuplarda yer alan dramın ve dönemin ağır eleştirisinin yansıtıldığı tek kişilik oyunda, Cansu Fırıncı’nın performansı göz doldurdu.

Nazım Hikmet tarafından yazılan ve Harun Güzeloğlu’nun yönettiği “Taranta Babu” adlı tiyatro oyunu,Kartallıların büyük beğenisini kazandı. Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelenen ikinci dünya savaşı öncesinde İtalya’da Mussolini ile birlikte yükselişe geçen faşist dönemi anlatan oyun, izleyenlerden büyük alkış aldı. Oyun; kendi ülkesinde kendi dilini istediği gibi kullanamayan ve bu nedenle Asya ve Afrika dillerine merak saran, kimliği gizli bir kişinin ortaya çıkardığı mektuplardan yola çıkıyor. Dönemin faşist İtalya’sının tüm kötülüklerinin izleyiciye oyuncu Cansu Fırıncı’nın müthiş performansı ile aktarıldığı oyunda Taranta Babu’ya yazılan mektuplar, gerçekten de izleyiciye ulaştırıldı. Yaklaşık 80 dakika boyunca kurşuna dizilen bir adamın kaleminden çıkan kelimelerin her birine duygu katarak oynayan Fırıncı, oyunun sonunda ayakta alkışlandı. Emperyalizmin, sömürgeciliğin ve faşizmin bir adamın eşine yazdığı mektup aracılığıyla ağır bir şekilde eleştirildiği oyun, Nazım Hikmet’in en önemli eserlerden biri sayılıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız