Güncel

TARİŞ işçileri: Atılan işçiler işe geri dönene kadar fabrika önünden ayrılmayacağız

İzmir TARİŞ fabrikasında 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. Dün direnişe geçençok sayıda işçinin gözaltına alınması fabrika önünde protesto edildi.

7 Kasım 2018 Saat: 22:40
TARİŞ işçileri: Atılan işçiler işe geri dönene kadar fabrika önünden ayrılmayacağız
TARİŞ işçileri: Atılan işçiler işe geri dönene kadar fabrika önünden ayrılmayacağız

İzmir’deki Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu TARİŞ fabrikasında 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. Dün direnişe geçen 100 işçinin gözaltına alınmasının ardından bugün fabrika önünde bir açıklama yapıldı.

İzmir’deki Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu TARİŞ fabrikasında 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. Dün direnişe geçen 100 işçinin gözaltına alınmasının ardından bugün fabrika önünde bir açıklama yapıldı. TARİŞ Atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın tanınması talebiyle direnişe geçen işçilere polis saldırmış, 100 işçi gözaltına alınmıştı.

Evrensel’in aktardığı habere göre; sabaha karşı serbest bırakılan TARİŞ işçileri, 7.30 da yeniden fabrika önünde bir araya geldi. Burada açıklama yapan DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, “Hukuksuzluğun sorumluları bunun hesabını verecekler. Atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikamızla diyaloğa geçilmesini istiyoruz. Diyaloğa yanaşmazlarsa mücadelemiz devam edecek” dedi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılanlar arasında Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Genel-İş İş Yeri Temsicisi Eren Bilgen, Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, Genel-İş 2 No’lu Şube Yöneticisi Bayram Kesgin, Birleşik Metal-İş İş Yeri Temsilcisi Sedat Sadak, Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek, Genel-İş 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Ümit Gültekin ve Akar Tekstil İşyeri Temsilcileri de var.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız