Güncel

TARİŞ müdürü: Boş boş ortalıkta gezenleri attık

TARİŞ İnsan Kaynakları Müdürü Rıza Çukur direniş alanına gelerek "boş boş ortalıkta gezenleri attık" dedi.

9 Kasım 2018 Saat: 10:42
TARİŞ müdürü: Boş boş ortalıkta gezenleri attık
TARİŞ müdürü: Boş boş ortalıkta gezenleri attık

İşyeri önündeki eylemleri sonrasında gözaltına alınıp dün sabah saatlerinde serbest bırakılan işçiler tekrar fabrika önüne dönerek eylemlerine devam etti.

Bu sabah 11.00 sularında işçileri ziyaret eden HDP Milletvekili Murat Çepni’nin ziyareti sonrası işveren kapılarını kapattı. Güvenlik görevlilerine barikat kurdurarak Çepni’nin içeri girmesini engellemek isteyen fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürü Rıza Çukur direniş alanına gelerek “boş boş ortalıkta gezenleri attık” açıklamasında bulundu.
Yönetim kurulundaki üretim ortağı da işten çıkarılmış

Atılan işçiler arasında uzun yıllardır sendika üyesi olanlarla fabrikanın üretim ortakları da bulunuyor. Üretici ortaklarından bir işçi “Yıllık iznimi bile zeytin zamanına göre ayarlıyorum. Ben bu kuruma nasıl zarar verebilirim” dedi. Fabrika yönetim kurulunda bulunan ve işten çıkartılan bir işçi, “nasıl işten çıkarıldığını anlayamadığını” ifade etti.

Ne olmuştu?

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruluTARİŞ fabrikasında 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. İşçiler, önceki akşam çıkış saatinde servisleriyle dönmeyerek fabrikada eyleme başladı. Atılan işçilerin geri alınması ve sendika varlığının tanınması talebiyle direnişe geçen işçilere, polis müdale etti . Fabrika önüne gelen çevik kuvvet, aralarında sendikacıların da olduğu 65 kişiyi gözaltına aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız