Yaşam

"Taşeron yasası hak gaspıdır"

Belediye İş Sendikası binasında düzenlenen basın açıklamasında Kocaeli Güvenlik-İş Sendikası Başkanı Muhammetali Tatlıgül, “Güvenlik-İş Sendikası olarak yanlışa evet diyemeyiz” dedi.

2 Nisan 2016 Saat: 12:30
"Taşeron yasası hak gaspıdır"
"Taşeron yasası hak gaspıdır"
KADRO YERİNE HAK GASPI
Kocaeli Güvenlik-İş Sendikası Başkanı Muhammetali Tatlıgül, “Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Güvenlik-İş olarak çok büyük çaba ve emeklerle kazandığımız kadro hakkı Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun kamuda taşeron işçilerinin bir kişi bile dışarıda kalmayacak kadroya alıyoruz açıklamasıyla büyük bir coşku meydana getirmişti. Ancak Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması ile de büyük hüsrana neden olmuştur. Güvenlik-İş Sendikası olarak taşeron işçilerine kadro verilmesi amacıyla hazırlanacak olan yasa tasarısının Maliye Bakanlığınca yapılan açıklamalar nezdinde, gerçekleştirilmeye çalışılanın aslında taşeron işçilere kadro yerine hak gaspı olduğu ortadadır” dedi.
YANLIŞA EVET DİYEMEYİZ
Sözlerine devam eden Tatlıgül, “Maliye Bakanlığınca yapılan açıklamalarla birlikte ortaya çıkan ayrıntılar bizlere bir nevi kamuda taşeron işçisiyle dalga geçilmeye çalışıldığını göstermektedir. Getirilmeye çalışılan yasa tasarısı ile birlikte, geriye dönük hakların ve kıdem tazminatının yok edilmeye çalışıldığı da ortadadır. Neticesinde 3 yıllık imzalanması düşünülen sözleşme ile Özel Sözleşmeli Personel statüsünde iş güvencesinden yoksun bir biçimde kamuda çalıştırılmak istenen taşeron işçiler sözleşme değil kadro istemektedirler. Hakkımız olanı alana kadar, bu zamana kadar olduğu gibi özel güvenlik işçileri ve üyelerimiz için bundan sonra da her türlü mücadeleyi vereceğiz. Güvenlik-İş Sendikası olarak yanlışa evet diyemeyiz” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız