Güncel

Taşerona karşı iş bırakan 138 işçi işten atıldı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde 6 gün önce iş bırakma eylemi başlatan termik santral firmasındaki 138 taşeron işçinin iş akitleri feshedildi.

25 Şubat 2016 Saat: 09:18
Taşerona karşı iş bırakan 138 işçi işten atıldı
Taşerona karşı iş bırakan 138 işçi işten atıldı

Çatalağzı Termik Santrali’nde (ÇATES) çalışan ve iş bırakma eylemi yapan 138 taşeron işçinin 3 günden fazla işe gelmedikleri gerekçesiyle iş akitlerinin feshedildiği belirtildi. Santral önüne kurdukları çadırda kalan ve aldıkları haber karşısında üzgün oldukları görülen işçiler, bekleyişini sürdürüyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirilerek Aralık 2014’de Bereket Grubu'na ait Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devredilen ÇATES'te çalışan 138 taşeron firma işçisi, maaşlarını düzenli alamadıkları ve ana firma bünyesinde kadrolu çalışmak için geçtiğimiz cuma günü eylem başlatmıştı.

İş bırakma eyleminin 7. gününde, peş peşe 3 günden fazla işe gitmedikleri gerekçesiyle iş akitlerinin feshedildikleri haberini alan işçiler, tekrar işlerine dönünceye ve kadro verilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. İşçi temsilcilerinden Okan İnce, “Bizim taşeron firması sahibi olan Caner ismindeki arkadaşımız akşam saatlerinde gelerek, kendisine iş akitlerimizin feshedildiğinin bildirildiğini söyledi. Şu anda bizler, işsiziz. Eylemimize devam ediyoruz. Buradan yetkililere, milletvekillerimize, TES-İş Sendikası'na ve patronlarımıza seslenmek istiyorum: Bizler bir an önce işimize dönmek istiyoruz. Zaten amacımız da buydu. İnşallah döneceğiz, bunu ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İşçilerden Olcay Güneş,"İhtarımızı aldık. Üç gün art arda işe gitmediğimiz için muhtemelen iş akdimiz sona erdi.7 güne geldik. Zaten taşeron istenmiyordu. Bir yönüyle olumlu gelişme olarak nitelendiriyorum. Bundan sonra önümüze bakacağız. Hepimizin aradığı ekmek mücadelesidir. Kimse bir tarafa çekmeye çalışmasın. Biz kenetlendik, dimdik ayaktayız. TES-İş Genel Başkanı’nın kadrolu bir şekilde işe girmemiz için olaya el atacağını öğrendik. Firma yeni istihdam açtığı zaman öncelik işten çıkarılan işçilerin iadesi olmaktadır." diye konuştu.

İşçiler,eylemlerinin kadroya geçinceye kadar devam edeceğini,buradan geri dönüş olmadığını,işsiz kaldıklarını, kadroya geçinceye kadar direneceklerini,ekmek ve çocuklarının rızkının peşinde olduklarını, herkesten destek beklediklerini vurguladılar.

https://www.youtube.com/watch?v=rujuED4WyDc

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız