Güncel

Tecride karşı feda eylemi yapan Şakar yaşamını yitirdi

Almanya'da tecride karşı bedenini ateşe veren Uğur Şakar, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

23 Mart 2019 Saat: 00:13
Tecride karşı feda eylemi yapan Şakar yaşamını yitirdi
Tecride karşı feda eylemi yapan Şakar yaşamını yitirdi

20 Şubat’da Almanya’nın Krefeld kentinde bulunan mahkeme binası önünde “tecride ve Kürt halkı üzerindeki baskılara” karşı bedenini ateşe vererek feda eylemi yapan Uğur Şakar, hayatını kaybetti.

Kızılbayrak’ın haberine göre, Şakar eylemi Leyla Güven’in tecride karşı başlattığı açlık grevine destek için gerçekleştirdi.

‘Kürtler üzerindeki siyasal baskıları lanetliyorum’

Şakar feda eylemi öncesinde bırakttığı mektupta, “Uluslararası komplo ile Kürt halkını yok edebileceklerini sananlara Kürt halkı varlığını savunabilmek için en görkemlice direnişlerini ortaya koyacağıma hiç kuşkum yoktur. Ben de bu toplumun bireyi olarak özellikle sözde demokrasinin beşiği dedikleri Avrupa ülkelerini protesto ediyorum. Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) önünde dirhem dirhem eriyen yoldaşlarımın göz, kulak ve dillerini kapatan kapitalist moderniteyi protesto ediyorum. Alman devletinin polis şiddeti ve Kürtler üzerindeki siyasal baskıları lanetliyorum. Kölece yaşamaktansa her bir Kürt özgürce yaşamak uğruna kavga etmeye davet ediyorum. Mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız