Siyaset

"Temiz Bir Çevre, Gelecek Nesillere Bırakılacak En Değerli Mirasımızdır"

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, temiz bir çevrenin, gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olduğunu kaydetti.Vali Yerlikaya Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyanın ve insanlı

5 Haziran 2014 Saat: 09:21
"Temiz Bir Çevre, Gelecek Nesillere Bırakılacak En Değerli Mirasımızdır"
"Temiz Bir Çevre, Gelecek Nesillere Bırakılacak En Değerli Mirasımızdır"

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, temiz bir çevrenin, gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olduğunu kaydetti.


Vali Yerlikaya Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyanın ve insanlığın gelecekte de var olabilmesinin en önemli şartının doğal dengenin sürmesi olduğuna dikkat çekti.

Doğal zenginliklerin ve yaşam kaynaklarının bilinçsizce tüketilmesi ve kirletilmesinin, dünyadaki yaşamın sürekliliğini olumsuz yönde etkileyerek tüm ülkeleri tehdit eder hale geldiğini dile getiren Vali Yerlikaya mesajında, "Çevreyi korumak adına konulan stratejilerin yanında, çevrenin ve sınırlı kaynakların korunmasına yardımcı olmak, enerji verimliliğini artırmak, israfı önlemek; bireysel özveri ve hassasiyetten geçer. Unutulmamalıdır ki temiz bir çevre, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımızdır. İnsanlığın bu ortak meselesi için eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yazılı ve görsel basınımız, tüm bireyler hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.

5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle toplumumuzda çevre bilincinin daha da artmasını temenni ediyor tüm hemşehrilerimizin Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kaydetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız