Güncel

TMMOB'dan Teoman Öztürk anıısına 4O.yıl buluşması

11 Temmuz 1994’te yaşamını yitiren Teman Öztürk anısına, 19 Eylül 1979 tarihinde TMMOB’nin çağrısıyla gerçekleşen bir günlük iş bırakma eyleminin 40. Yılı nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirilecek.

11 Eylül 2019 Saat: 08:38
TMMOB'dan Teoman Öztürk anıısına 4O.yıl buluşması
TMMOB'dan Teoman Öztürk anıısına 4O.yıl buluşması

NECDET ÖZSAYGIN

ANKARA-Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği' nin 1973- 1980 yılları arası başkanlığını yapan Teoman Öztürk, mühendis- mimar hareketinin toplumcu bir çizgiye sahip olmasında önder  kişiliği ile hep ön saflarda yer almış bir isimdi. Öztürk, 11 Temmuz 1994’te yaşamını yitirmışti. TMMOB  Teman Öztürk anısına, 19 Eylül 1979 tarihinde TMMOB’nin çağrısıyla gerçekleşen bir günlük iş bırakma eyleminin 40. Yılı nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirilecek.

TMMOB tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi:

"19 Eylül 1979 tarihinde TMMOB’nin çağrısıyla gerçekleşen bir günlük iş bırakma eyleminin 40. yılındayız. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik ve demokratik talepleri için düzenlenen bu eylem TMMOB’nin mücadele tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu yüzden bu anlamlı gün, "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" olarak kutlanmakta ve yeniden hatırlanmaktadır.

Bir günlük iş bırakma eyleminin 40. yılı dolayısı ile “Teoman Öztürk Anısına 19 Eylül’ün 40. Yılı Buluşması” düzenlenecektir. Dönemin TMMOB kadrolarının konuşmacı olarak katılacağı, döneme ilişkin resim sergisi ve sinevizyon gösteriminin de yapılacağı buluşmaya davetlisiniz."


Tarih              19 Eylül 2019 / Perşembe

Saat                18.00

Yer                  İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu (Necatibey Cad No:57)

Program:

Tarih       19 Eylül 2019 / Perşembe

Saat         18.00

Yer            İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu (Necatibey Cad No:57)

Moderatör / Oğuz Türkyılmaz

Konuşmacılar 

Akın Atauz, Ali Açan, Alparslan Ertuğ, Arif Delikanlı, Arif Merdol, Berat Uzel, Bülent Damar, Bülent Tanık, Cevdet Aykanat, Çetin Uygur, Ertuğrul Tonguç, Faruk Aktuzlu, Fevzi Şolt, Fikret Özbilgin, Gürel Demirel, Hasan Aksungur, Hasan Özaslan, Hikmet Tümer, Hüseyin Tanrıöver, Hüseyin Yeşil, Hüsnü Solmaz, İsmail Kulaksızoğlu, İsmet Elçi, İsmet Rıza Çebi, İyigün Pulat, Kaya Güvenç, Mehmet Ali Algancı, Mehmet Kayadelen, Metin Tütün, Muhlis Özdemir, Murat Gültekingil, Murat Gümrükçüoğlu, Mustafa Erdemli, Mustafa Güzel, Müjdat Savran, Neşet Kocabıyıkoğlu, Nevzat Helvacı, Oğuz Türkyılmaz, Orhan Örücü, Ömer Faruk Aşkın, Ömer Kuleli, Ömer Yenel, Önder Küçükkaragöz, Selçuk Esen, Servet Şengül, Tevfik Gürsu, Uğur Ayken, Vedat Aslan, Yalçın Çilingir, Yavuz Önen, Yusuf Bozkurt.


Teoman Öztürk Kimdir?

4 Nisan 1940 tarihinde Kars’ta doğan Teoman Öztürk, 1963 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu. TMMOB 18, 19, 20 , 21, 22, 23, 24. Dönemler  Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Öztürk, aynı zamanda çeşitli özel sektör ve kamu kuruluşlarında Mimar olarak görev yaptı. 54 yıl süren onurlu yaşam mücadelesini Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi' nde 11. 7. 1994 günü tamamlayan Teoman Öztürk, artık sadece yüreğimizde gülümsüyor ve mücadelemizde yaşıyor. Mühendis- mimarların gerçek anlamda örgütlü mücadelesinin yaratılmasında Öztürk’ün önemli bir yeri oldu.Genç mühendisler Teoman Öztürk'ten çok şey öğrendi. Onurlu bir yaşamın halkın yanında, halkla birlikte mücadele etmek olduğunu öğrendi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız