Güncel

Trabzon Adalet ve Demokrasi Platformu kuruluşunu ilan etti

Bir süredir Trabzon’da kuruluş çalışmalarını sürdüren Trabzon Adalet ve Demokrasi Platformu bugün bir basın açıklaması ile hem kuruluşunu ilan etti hem de görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

20 Mayıs 2019 Saat: 14:10
Trabzon Adalet ve Demokrasi Platformu kuruluşunu ilan etti
Trabzon Adalet ve Demokrasi Platformu kuruluşunu ilan etti

TÜRKER DEMİRCİ

TRABZON- Trabzon Adalet ve Demokrasi Platformu açıklamasında,"Şimdi yapılması gereken demokrasiyi yeniden kazanmak üzere topyekün bir mücadele başlatmaktır. Trabzon Adalet ve demokrasi platformu olarak cesaretimiz tam, kararlılığımız kesindir.Son olarak, biz İstanbul’da yaşayan halkımıza güveniyor ve  inanıyoruz.  Sevgi, barış ve huzur olsun diye, tüm halkımızı oy vermeye, demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Birlikte başaracağız, Umut yeşerecek, memleketimiz kazanacak"denildi.

Yürütme Kurulu üyesi  Dilek Bilge tarafından açıklandı

'Herkese eşit olarak uygulanan bir hukuk sistemi ile  toplumlar birbirine ayrılmaz bir biçimde bağlanırlar'

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Platform  tarafından düzenlenen basın toplantısında, kuruluş bildirgesi  Yürütme Kurulu üyesi Dilek Bilge tarafından açıklandı.Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Toplumun bir arada yaşayabilmesinin temel koşulu hukuktur. Herkese eşit olarak uygulanan bir hukuk sistemi ile  toplumlar birbirine ayrılmaz bir biçimde bağlanırlar. Yoksa toplumlar ayrışma ve yok olmaya doğru sürüklenirler. Hukukun olmadığı topluluklarda özgürlüklerde yoktur. Özgürlük ve ekonomi tüm dünyada birlikte seyrederler. Özgür olmayan devletlerin ekonomileri çöker ve ‘yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ misali  son zamanlarda halkımız patatese ve soğana muhtaç hale gelir.

Basın toplantısında Yürütme Kuurulu da hazır bulundu

'YSK kararları marifetiyle  halkın iradesine açık bir şekilde darbe vurulmuştur'

Bugün ülkemiz tarafsız, bağımsız, objektif bir yargı sisteminden bahsetmek mualesef  sözkonusu değildir. Temel hak ve özgürlüklerin kullanılması konusunda ağır bir baskı vardır.

31 mart mahalli idareler seçimleri  sonucunda YSK kararları marifetiyle  halkın iradesine açık bir şekilde darbe vurulmuş, seçilme hakkı fiilen kullanılamaz hale getirilmiştir.YSK anayasanın kendisine vermiş olduğu  ‘hakemlik’ görevini yerine getiremeyerek adeta harakiri yapmıştır. Daha da önemlisi adalete olan güven kaybolmuştur.

Ülkemiz siyasal iktidarın yanlış politikaları nedeniyle giderek ağırlaşan bir ekonomik kriz içerisine sokulmuş bulunmaktadır. Halkımız artan hayat pahalılığı ve adaletsiz vergiler ile yaşam mücadelesi ermektedir.

Basın toplantısına çeşitli  kuruluşların temsilcisi ve platform üyeleri de katıldı

‘Milliyetleri üzerinden yapılan, kin ve nefret kusan söylemler çok sığ ve dar görüşlerdir’

Ülkede bir beka problemi vardır. Ama bu, memleketin değil siyasi iktidarın kendisidir.

İnsanların milliyetleri üzerinden yapılan, kin ve nefret kusan söylemler çok sığ ve dar görüşlerin yapabileceği bir şeydir. 21 yüzyılda bu söylemlerde bulunan bir belediye başkanı olması da hayret ve dehşet vericidir. Kendisini ve temsil ettiği çağdışı, ilkel anlayışı  Trabzon Adalet ve demokrasi Platformu olarak tümüyle reddediyor ve kınıyoruz.

İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin talimatla iptal edilerek verilen seçimleri yenileme kararı ile vicdanlar yaralanmış, adalet duygusu zedelenmiştir. Biliyoruz ve inanıyoruz ki ülkemizin geleceği demokrasidedir, hukuktadır.

'Biz İstanbul’da yaşayan halkımıza güveniyor ve  inanıyoruz'

Artık sözkonusu  olan çocuklarımızın düşleri, memleketimizin yarınlarıdır.

Şimdi yapılması gereken demokrasiyi yeniden kazanmak üzere topyekün bir mücadele başlatmaktır. Trabzon Adalet ve demokrasi platformu olarak cesaretimiz tam, kararlılığımız kesindir.

Son olarak, biz İstanbul’da yaşayan halkımıza güveniyor ve  inanıyoruz.  Sevgi, barış ve huzur olsun diye, tüm halkımızı oy vermeye, demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Birlikte başaracağız, Umut yeşerecek, memleketimiz kazanacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız