Güncel

TTB’den Oda Başkanlarının ifadeye çağrılmasına tepki: bilgi paylaşmak ödevimiz

Türk Tabipleri Birliği, koronavirüs salgınıyla ilgili görüş, izlenim ve önerilerini paylaşan Van ve Mardin Tabip Odası başkanlarının ifadeye çağrılmasına tepki gösterdi.

31 Mart 2020 Saat: 22:58
TTB’den Oda Başkanlarının ifadeye çağrılmasına tepki: bilgi paylaşmak ödevimiz
TTB’den Oda Başkanlarının ifadeye çağrılmasına tepki: bilgi paylaşmak ödevimiz

Türk Tabipleri Birliği, koronavirüs salgınıyla ilgili görüş, izlenim ve önerilerini paylaşan Van ve Mardin Tabip Odası başkanlarının ifadeye çağrılmasına tepki gösterdi. TTB ‘Bilgi edinme haktır! Bilginin paylaşılmasının engellenmesi girişimlerini sakıncalı buluyoruz!’ başlıklı bir açıklama yayımladı.

Koronavirüs salgınıyla ilgili Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) görüşlerini, tabip odalarının ve hekimlerin izlenim ve önerilerini kamuoyuyla paylaşan Van ve Mardin Tabip Odası başkanları Emniyet Müdürlüklerine çağrılarak, ifadeleri alındı.

TTB Merkez Konseyi’nin konuyla ilgili açıklamasında, yetkilerini Anayasa’dan ve kuruluş yasasından alan TTB’nin ve tabip odalarının, kamu yararını gözetme ve halkın sağlığı konusunda sorumlulukları bulunduğuna işaret edildi. Açıklamada, bu derece büyük bir salgın hastalıkla karşılaşan toplumun doğru bilgilere ulaşabilmesi için gerekli açıklamalarda bulunmanın, TTB ve tabip odalarının hakkı ve ödevi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak; her zaman olduğu gibi, hiçbir baskıya boyun eğmeden ve herhangi bir güç odağından çekinmeden, yasanın bize verdiği görev ve mesleki değerlerimiz uyarınca, sahip olduğumuz bilgileri meslektaşlarımız ve bütün toplum kesimleriyle paylaşmayı sürdüreceğiz” denildi.

TTB dün tabip odalarının illerde salgının durumuna dair yayımladıkları raporları kamuoyuyla paylaşmaya başlamıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız