Güncel

Tüketici Dernekleri Federasyonu: Şirketler değil tüketici korunmalı

Tüketici Dernekleri Federasyonu: 'Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişikliği'ne ilişkin dava açtık.

19 Ekim 2018 Saat: 10:15
Tüketici Dernekleri Federasyonu: Şirketler değil tüketici korunmalı
Tüketici Dernekleri Federasyonu: Şirketler değil tüketici korunmalı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, ‘ön ödemeli sayaç kullanan’ yüz binlerce abonenin mağdur edildiğini duyurdu. TL ile yükleme yapmaya mecbur bırakılan vatandaşların devamlı zamlı ödeme yapmak durumunda kaldığına dikkat çekti. 

Daha önce kontör yükleyerek ne kadar gaz satın aldıkları belli olan abonelerin, yeni yönetmelik değişikliğiyle aylar önce satın aldığı doğalgaz miktarını bundan sonra bilemeyeceğini belirten TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal, “Yönetmelik değişikliğiyle doğalgaz fiyatı her değiştiğinde zamdan etkilenecek ‘ön ödemeli sayaç’ kullanan tüketicilerin parası pul olacaktır. Getirilen uygulama sosyal devlet ilkesine ve tüketici haklarına aykırıdır” vurgusu yaptı. 

ANKARA’DA 900 BİN KİŞİ

Yapılan yönetmelik değişikliğinin sadece Ankara’da 900 bin tüketiciyi ilgilendirdiğine dikkat çeken Başkan Koçal, “EPDK, yeni düzenlemeyi yaparken asli görevi olan tüketicinin korunmasını göz ardı etmiş ve sadece dağıtım şirketlerini gözetmiştir” dedi.

Tüketicinin Korunması hakkında Kanunun amaç maddesinde  “tüketicinin temel gereksinimlerinin karşılanması ve ekonomik çıkarlarının korunması” haklarından söz edildiğini belirten Koçal, “Güçlü ekonomik gruplara karşı güçsüz durumda olan tüketici her hal ve şartta korunmalıdır. Bunu Da Yapacak Olan Devlettir. Ancak uygulamada her tür düzenleme tüketici aleyhine yapılmakta, kurum, kuruluş ve şirketler tüketici haklarını hiçe saymaktadırlar” şeklinde konuştu.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURSUN

Tüketici Dernekleri Federasyonu olarak, Danıştay’a 13 Hukuk dairesi nezdinde Enerji “Doğal Gaz Piyasası Dağıtım Ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişikliği”ne ilişkin dava  açtıklarını söyleyen Başkan Aziz Koçal sürece ilişkin şu bilgiyi paylaştı; “Öncelikle yürütmenin durdurulması kararı verilmesini, bilahare yapılacak inceleme sonucunda tüketici haklarına aykırı olan yönetmeliğin iptal edilmesine karar verilmesini talep etmiş bulunmaktayız." 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız