Güncel

Tüpraş’ta işçiler büyük eyleme başladı

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması nedeniyle işçiler tam gün eyleme başladı

28 Nisan 2017 Saat: 21:38
Tüpraş’ta işçiler büyük eyleme başladı
Tüpraş’ta işçiler büyük eyleme başladı

Tüpraş'ta 2017-2018 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 18 Ocak tarihinde başladı. İşveren ile Petrol-İş Sendikası arasında anlaşma sağlanamadı. Bir süredir kısa süreli iş bırakma eylemleri yapan işçiler, bugün tam gün eylem yapacak. Sabah vardiyası iş başı yapmazken, gece vardiyası da tesisten çıkmadı. Fabrika önünde 1 günlük bekleme eylemi yapılacak. Tam gün eylemin sadece İzmit değil, Kırıkkale, Aliağa ve Batman’daki rafinerilerde de yapıldığı öğrenildi.

BUNUN BEDELİ OLMALI

Eylem sırasında konuşan Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, “Sözleşmede şartlar iyi gitmiyor. Bazı bedel ödenmiş haklarımızdan vazgeçmemizi istiyorlar. Biz kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. 30 yılık vardiya düzeni bozulamaz. Oradan buradan abuk subuk maddeleri bulup getiriyorlar. Tüpraş işçisini başkasıyla bir tutuyorlar. Burada bir kaza, bir şey olsa Tüpraş işçisi bu cehenneme helalleşerek geliyor. Şimdi de kıdem tazminatına takmışlar. Bu yeni İş Kanunu'ndaki tüm maddeleri reddediyoruz. Mesaimize kimse karışamaz. Hiç kimse canı sıkıldı diye hafta sonu mesaiye gelmez, bunun bedeli olmalı. Her bir maddenin bir bedeli ödenmiş. Hani biz bir aileydik. Gelin Yüksek Hakem Kurulu kılıcını üstümüzden kaldırın. Gerçi gelseniz de biz hiçbir şeyden korkmuyoruz” dedi.(Kaynak: Astakos Haber)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız