Güncel

TÜPRAŞ'ta bugün tam gün eylem var

Tüpraş işvereni ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde arabulucu süreci de sona ermişti.

3 Mayıs 2017 Saat: 15:51
TÜPRAŞ'ta bugün tam gün eylem var
TÜPRAŞ'ta bugün tam gün eylem var

Tüpraş işvereni ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde arabulucu süreci de sona ermişti. Bu sabah iş bırakan işçiler gün boyu bu eyleme devam edecek

Petrol-İş Sendikası ile Tüpraş işvereni arasında devam eden ve Türkiye genelinde 3 bin 600 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanmış, arabulucu süreci de dün sona ermeşti. Görüşmelerin tıkanması sonrası işçiler zaman zaman iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi yapmıştı. Bilindiği üzere sendika maaş ve sosyal yardımlara yüzde 20 zam talep etmiş iş veren ise bu zam oranından çok düşük zam önerisinde bulunmuştu.

BİR GÜNLÜK EYLEM

Diğer yandan iş verenin toplu sözleşmeyi üç yıllık yapmak istemesi de kabul edilir bulunmamıştı. Dün ise arabulucu sürecinin son günüydü. Son günde de herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Bundan sonraki süreç ise Yüksek Hakem Kurulunda devam edecek. Diğer yandan sürecin tıkanması işçileri oldukça rahatsız etti. Bugün sabah saatlerinde rafineri önünde toplanan işçiler gün boyu mesai yapmayacak.(Kaynak: İstakoz Haber)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız