Güncel

Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı’ndan Ergün Atalay’a istifa çağrısı

Türk-İş'e bağlı Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, "Uzasa işi karıştıracağız" diyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'a istifa çağrısı yaptı.

15 Ağustos 2019 Saat: 15:04
Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı’ndan Ergün Atalay’a istifa çağrısı
Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı’ndan Ergün Atalay’a istifa çağrısı

Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, toplu iş sözleşmesi masasında “Uzasa işi karıştıracağız” diyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a istifa çağrısı yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın sözleri ve imzalanan toplu iş sözleşmesi mutabakatını Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Independent Türkçe’ye değerlendirdi. Atalay’ı Türk-İş’i AKP’li yapmakla suçlayan Türkel, “Ergün Atalay’ın başında bulunduğu Türk-İş’in politikalarını maalesef tasvip etmiyoruz. AKP’ye bağlı bir kurumun şube müdürü gibi davranıyor” dedi.

Kamu işçileri için imzalanan toplu sözleşme mutabakatında anlaşılan yüzde 8+4’lük zam oranının özel sektördeki toplu iş sözleşmelerini de olumsuz etkileyeceğini söyleyen Türkel, zam oranının yüzde 25 civarında olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Türk-İş’in tarihinde ilk kez enflasyon oranının altında bir zamla toplu iş sözleşmesi imzaladığını da sözlerine ekleyen Türkel, “Türk-İş’in eli bu dönemde çok güçlüydü. Bir taraftan hayat pahalılığı, bir taraftan işsizlik almış başını giderken, diğer taraftan da hükümetin içinde bulunduğu oy kaybı Türk-İş için bir avantaj olmalıydı” dedi.

İstifaya davet etti

Atalay’ı hükümetten korkarak sendikacılık yapmakla suçlayan Türkel, Türk-İş Başkanı’nın koltuğunda oturabilmek için AKP’ye diyet ödediğini de savundu. Tekgıda-İş Başkanı Türkel, “Ergün Atalay ve Türk-İş yönetimi derhal istifa etmelidir. İşçilerin önünü açmalıdır.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız