Güncel

'Türkiye çocuk istismarında dünyada üçüncü sırada’

ÇOCUKÇA Derneği Başkanı Buğra Kaan Oğuz, çocuğa yönelik cinsel istismar konusunda Türkiye’nin dünyada üçüncü sırada olduğunu açıkladı.

1 Kasım 2017 Saat: 08:55
'Türkiye çocuk istismarında dünyada üçüncü sırada’
'Türkiye çocuk istismarında dünyada üçüncü sırada’

Antalya’nın Serik ilçesinde kurulan Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇOCUKÇA) düzenlediği basın toplantısında ülkedeki istismara dair verileri gözler önüne serdi.

ÇOCUKÇA Başkanı Buğra Kaan Oğuz, çocuk istismarına ilişkin çarpıcı verilere ulaştıklarını belirterek çoğunun üzerinin kapatıldığını ve bunun da daha büyük travmalara neden olduğunu ifade etti.

Oğuz şu verileri paylaştı: Dünyada her 5 çocuktan 2’si fiziksel, duygusal ya da cinsel istismara uğruyor veya ihmal ediliyor. Ve ne yazık ki uzmanlar cinsel istismar vakalarının ancak yüzde 15’inin adli mercilere intikal ettiğini söylüyor. Gerisinin üzeri bir şekilde kapatılıyor ve çocuklar yaşadıkları travmalarla kalıyor.

‘Cinsel istismar ileriki yaşlarda ortaya çıkıyor’

Oğuz, çocukların maruz bırakıldıkları cinsel istismarın ilerleyen yaşlarda ortaya çıktığını ve bunun büyük sorunlara yol açtığını kaydederek şöyle devam etti:Halbuki istismara uğrayan çocuk bunun akabinde psikolojik destek alsa, bu travmayı atlatması mümkün, fakat çoğu olayda çocuk hiçe sayılıp olayın bir şekilde üzeri kapatılmaya çalışıldığı için mağdur bir kez daha mağdur ediliyor.

‘Her 3 çocuktan biri istismara maruz bırakılıyor’

“Çocuk istismarı konusunda ülkemiz ne yazık ki dünyada üçüncü sırada” diyen Oğuz açıklamasını şu bilgileri aktararak sonlandırdı:Türkiye Psikiyatri Derneği yaptığı araştırmada, ülkemizde istismara uğramış çocuk oranını yüzde 33 olarak tespit etti. Bu rakam her 3 çocuktan 1’i demektir. Dünyada son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı ise 250 bin civarında. Antalyamız ise Türkiye’de 4’üncü sıradadır.(Gazete Karınca)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız