Kültür

Uluç’un kitapları HAYDARPAŞA GARI’ndan yolculuğa başlıyor

Çocuklarla resim, şiir, yetenek ve drama gibi eğitim çalışmalarıyla da tanınan, Yazar/ şair Aynur Uluç, 2 haziran'da Haydarpaşa’da okurlarıyla buluşacak.

1 Haziran 2016 Saat: 20:22
Uluç’un kitapları HAYDARPAŞA GARI’ndan yolculuğa başlıyor
Uluç’un kitapları HAYDARPAŞA GARI’ndan yolculuğa başlıyor

Altıyüzün üzerinde yazar, yüzün üzerinde yayın evi ve on binlerce okur tarihi Haydarpaşa Garı’nda buluşacak. Kadıköy Belediyesi’nin 8.  Kitap Günleri 1 Haziran’da başladı.

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği Kitap Günleri’nin 8.sini tarihi Haydarpaşa Gar’ına taşıdı. 1-5 Haziran tarihlerinde Haydarpaşa Gar İstasyonu peronlarında 8. si gerçekleşecek Kitap Günlerinde pek çok usta yazar ve etkinlik okuyucu ile buluşacak.

 Bu kapsamda, “az gittim çok döndüm”  ve  “yer yatağı” isimli kitapların yazarı Aynur Uluç 2 haziran perşembe günü Haydarpaşa’da okurlarıyla buluşacak.

Her okurun biricik olduğu ve o kitabı o okur için imzalama anında kendisinin de biricik diye nitelendirilebilecek bir duygu yaşadığından hareketle her okuruna ayrı imza yapan yazar/ şair Aynur Uluç ayrıca yazdığı iki kitabı da kendi içlerinde “biricik” olarak niteliyor.

Bu sebeple her iki kitabının imzalanma şeklinin de birbirinden farklı olduğunu söyleyen Aynur Uluç, “az gittim çok döndüm” kitabına imza yerine içinden geldiği gibi renkli resimler çizip elini serbest bırakarak yazdığı dizelerle de etrafına nakış işlerken, “yer yatağı” isimli şiir kitabında ise her okura mini bir doğaçlama mektup yazıyor. Bu mektupların hem o an imzası yapılan kişiye özel olduğuna, hem de önceki imza-mektupların da devamı olan bir yan taşıyarak birbirini takip eden nehir mektuplar yazdığına dikkat çekiyor.

 “Bu mektuplar bazen bir sayfa sürüyor bazen üç,  o andaki akma şeklinize ve elbette zamansal imkânlarınıza bağlı” diyen yazar, zaman- mekân- kişi üçgenindeki zaman ve mekân algısını ise Haydarpaşa Tren Garı’nın taşıdığı imgelerin doldurduğunu ve böyle tarihi ve siyasi öneme sahip bir mekânda okurlarıyla buluşmaktan mutlu olacağını söylüyor.

Yazarın okurlarıyla buluşacağı yer ve zaman bilgisi şöyle: Haydarpaşa garı,  2 haziran Perşembe günü /  saat 15.00 -19.00

Fotolar: Ali Tanrısever

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız