Kültür

Uluslararası FeminİSTANBUL Şiir Festivali’nin açılışı Kartal’da gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Kadın Şiiri Festivali FeminİSTANBUL’a ev sahipliği yaptı.

2 Kasım 2018 Saat: 12:17
Uluslararası FeminİSTANBUL Şiir Festivali’nin açılışı Kartal’da gerçekleştirildi
Uluslararası FeminİSTANBUL Şiir Festivali’nin açılışı Kartal’da gerçekleştirildi

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan “FeminİSTANBUL” Uluslararası Kadın Şiiri Festivali’nin açılışı Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan, şairler, yazarlar ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Unesco’ya bağlı WFP’nin gözetiminde yapılan “FeminİSTANBUL”  Kadın Şiiri Festivali’ne dünyanın her yerinden şairler katıldı. Festival kapsamında; Hindistan, Peru, Arap ülkelerinin her biri, İtalya, İspanya, Romanya, Bulgaristan, İngiltere, Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Almanya ve Macaristan’dan gelen şairler, kendi ülkelerindeki kadınların sorunları şiirle dile getirdi. Festivalin açılışı AGON Dans Topluluğu’nun hazırlamış olduğu dans gösterisi ile başladı. Festivalde şair- yazar Dilruba Nuray Erenler, şair- yazar ve akademisyen Emel Koçar, öğretmen Elmas Kaya, kadınların yaşamış oldukları sorunlar ve kadına karşı bakış açısı hakkında birer konuşma gerçekleştirdi. Yakacık Fen Bilimleri Koleji öğrencileri ve Kartal Sanat İşliği tiyatro oyuncuları, şairlerin özgeçmişlerini ve festival için yazmış oldukları şiirleri okudu. Şiirlerin okunmasının ardından Uzm. Dr. Tezer Nur Gücüklüoğlu, akordeon ile çaldığı tangolarla festivale renk kattı.

FeminİSTANBUL tarafından onur ödülüne layık görülen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili, Şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok’a ödülünü Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz takdim etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz burada yaptığı konuşmada, “Hepiniz hoş geldiniz. Böyle bir günde bir erkeğin konuşma yapması pek doğru değil; ama bir şey belirtmek isterim. Geçtiğimiz günlerde asfalt dökme olayı ile kasıtlı bir şekilde hedef haline getirtildik. Kadınların ayakkabılarıyla yürümekte zorluk çektiği, birçok kez düştüğü, yaralandığı ve bu yüzden müdahale etmemizi istediği bir problemi ortadan kaldırdık. Kartal Belediyesi olarak kadın dostu belediyeciliğin gereği neyse onu yaparız. Kadınların toplumdaki çok önemli rolünün farkındalığıyla hareket eden bir anlayışla hizmet veriyoruz. Kreş sayısı olarak Kartal’ı Türkiye’nin 1 numarası haline getirdik. Bunu yaparken sadece çocuklarımızı değil, onlarla ilgilenmekten kendilerine vakit ayıramayan annelerini de düşündük. Bir çok alanda kadınlara yönelik seminerler, kurslar ve istihdamları için çokça alan yaratıyoruz, sosyal hayata dahil olmaları için birçok çalışmaya imza attık, atmaya devam edeceğiz. Kartal Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında olduğumuzu söylemekten gurur duyuyorum. Son olarak Zeynep Hanım’ı da Kartal’da ağırlamaktan onur duydum, hepiniz Kartalımıza hoş geldiniz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Plaketi alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Hem FeminİSTANBUL komitesine beni bu ödüle layık gördükleri için, hem de kadınlara ve kadın şiirlerine kucak açtıkları için…  Altınok Başkanıma özellikle kadınlara yönelik başarılı çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ardından şahsımı onurlandırıp güzel sözler sarf ettiği için, tüm konuklara da burada oldukları için teşekkür ediyorum.  Tüm insanların eşitliği ve emeğin bölüşüldüğü, hakla, huzurla ve barış içerisinde yaşanması için verilen mücadeleden, yeniden kadın haklarının inşa edilmesi gereken bir mücadeleye döndük. Bu Cumhuriyet mücadelesidir. Cumhuriyet, kadın demektir. Cumhuriyet, en çok kadın devrimidir. Kadının eşit olduğu bir toplumda eğitimin de önü açılır. Evlatlarımızın geleceği adına anaç duyguların ve bilginin ışığında aydınlık nesillerin geleceği sağlanmış olur.”

Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay konuşmacılar; Dyt. Berna Çil ve Op. Dr. Hilal Karahan’a çiçek takdim etti.

             

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız