Kültür

Üniversite öğrencileri: Biz ne istiyoruz?

Öğrenciler Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda kurdukları stanta hem taleplerini dile getirdiler hem de 6 Kasım'da Beyazıt Meydanı'nda taleplerini ayrıntılı olarak anlatacaklarını duyurdular.

2 Kasım 2018 Saat: 08:03
Üniversite öğrencileri: Biz ne istiyoruz?
Üniversite öğrencileri: Biz ne istiyoruz?

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kolektifleri ‘’Kriz onların üniversite bizim diyerek’’ 6 kasım YÖK’ün kuruluş gününde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde öğrencilerin yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirecekler.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, YÖK'ün kurulduğu günden itibaren üniversitelerin ve üniversite öğrencisinin taleplerine kulak vermezken,iktidarlar eliyle üniversiteyi gericilik piyasacılıkla yapılandırıldığını, YÖK'ün bilginin sermaye yararına üretilmesi ve üniversitelerin gerici kuşatma altına almasında gençliği baskılama aygıtı  olduğunu, OHAL’in kaldırılmasının üniversitelerde geçerli omadığını, OHAL'ın özel güvenlik birimleri,sivil ve çevik polislerin üniversite içindeki tehditleri, öğrenci kulüplerinin faaliyetlerinin yasaklanması,ödenek ve faaliyetlerini  uygulayabilecekleri alanlar alamaması ile,stand açmanın,bildiri dağıtmanın uzaklaştırma nedeni olması ile devam ettiğini ifade ettiler.

Öğrenciler açıklamalarında şunları söylediler:

"Öğrenim ve örgütlenme özgürlüğü istiyoruz.Kulüp ödenekleri verilsin faaliyetler önünde ki engeller kaldırılsın.

Ülkemizde ki ekonomik kriz gün geçtikçe halkın ve üniversitelilerin yaşamını zorlaştırıyorken, üniversite içinde yemekhane kuyrukları oluşup pahalı ve niteliksiz yemekler yeniyorken, üniversitelilerin barınabilmesi en yakıcı sorunlardan biri haline gelmişken,nitelikli ve kamusal  yurtlar yapmak yerine biz üniversitelileri özel ve tarikat yurtlarına mahkum etmek isteyenler sermayedarların ve gericilerin ceplerini doldurmaktadırlar.Müşteri değil öğrenciyiz.Krizin bedelini yaratanlar ödesin.Nitelikli kamusal yurt ve nitelikli ucuz yemekhane istiyoruz.

Üniversite bilim yapmak içindir.Üretilen bilim ise halkın yararına kullanılıp halk için yapılmalıdır.Üniversiteyi kendi yandaş kadrolarını içine yerleştirmek ve toplumsal dizaynı kendi ideolojileri ile yapılandırmak için arka bahçeleri haline getirenler rektör atamasından hangi akademisyenin ders verebileceğine kadar bütün kararları tek adama devretmişlerdir.Bilimi sanatı halk yararına üretmek için üniversitelerle birlikte söz,yetki,karar haklarını savunan akademisyenler işlerinden KHK’lar ile atılmışlardır.Yandaş kadroların yaptıkları ise üniversitelileri fişlemek ve bilim üretmek yerine saray ideolojisini  yaymaktır.

Üniversitenin ve ülkenin geleceği YÖK değildir. Demokratik ülke ve özgür bilim üretiminin yapıldığı üniversitenin anahtarı bu taleplerdir.Özerk ve demokratik üniversitenin kurulması bu taleplerin acil örgütlenmesine bağlıdır.

Tüm sıra arkadaşlarımızı 6-kasım günü saat 16.00’da bu talepleri haykırmak için İstanbul üniversitesi Beyazıt kampüsü önüne çağırıyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız