Yaşam

Urfa'da iki aydır maaş alamayan taşeron işçiler eyleme geçti

Urfa'da Eksim Holding'e bağlı çalışan 900 taşeron işçi , maaşlarını alamadıkları ve asgari ücrete uygulanan zam maaşlarına yansımadığı için iş bırakma eylemine geçti.

26 Şubat 2016 Saat: 14:57
Urfa'da iki aydır maaş alamayan taşeron işçiler eyleme geçti
Urfa'da iki aydır maaş alamayan taşeron işçiler eyleme geçti

Urfa'da Eksim Holding'e bağlı çalışan 900 taşeron işçi, maaşlarını alamadıkları ve asgari ücrete uygulanan zam maaşlarına yansımadığı için iş bırakma eylemine geçti.

Bugün iş bırakma eyleminin 2. gününde olan işçiler, haklarını alana kadar iş başı yapmayacaklarını ifade ettiler. İş başı yapmayan işçiler şirketin Yeşildirek Mahallesi önündeki dağıtım merkezi önünde direnişlerini sürdürüyor.

Asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte işçiler maaşlarında yüzde 30 oranında zam yapılmasını ve iki aydır ödenmeyen maaşlarının ödenmesi için eyleme geçti. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından işçiler artışın maaşlarına yüzde 30 oranında yansıtılmasını talep etti. İşçilerin talebine patron yüzde 24 oranında zam yapacağını belirterek karşılık verdi. İşçiler bu zam oranını kabul etti. Patron daha sonra bu oranı yüzde 8 oranında maaşlara yansıtacağını öğrenen işçiler, iş bırakarak, haklarının ödenmesi talep etti. İşçiler iki aydır maaşlarının da ödenmediğin, maaşlarına daha önce anlaştıkları şekilde yüzde 24 oranında zam yapılmadığını, şu ana kadar 110 işçinin eyleme geçtiğini, katılımların giderek çoğaldığını söylediler.

2013’TE DEVİR TESLİM ALMIŞTI

Bölge’nin en büyük elektrik dağıtım şirketlerinden biri olan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), 24 Temmuz’da 2013’te dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla Eksim Yatırım Holding’e devir teslim töreni yapılmıştı.(Fotoğraf Evrensel)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız