Asayiş

Valilik onay verdi: İzmir'in 11 ilçesinde 'geçici arama'

İzmir Valiliği, İzmir Emniyeti’ne ‘önleme arama izni’ verdi. Buna göre, kişilerin üstleri, her türlü toplu taşıma veya seyreden taşıt araçlar, özel kağıtlar ve eşyalar aranabilecek.

21 Şubat 2016 Saat: 22:41
Valilik onay verdi: İzmir'in 11 ilçesinde 'geçici arama'
Valilik onay verdi: İzmir'in 11 ilçesinde 'geçici arama'

İzmir Valiliği, 2559 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nun 9. maddesi ile Adli ve Önleme Arama Yönetmeliği’nin 19. maddesi doğrultusunda, İzmir Emniyeti’ne ‘önleme arama izni’ verdi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın ‘olur’u ile, İzmir Emniyeti, 23 Şubat 2016 tarihine kadar kişilerin üstlerini, her türlü toplu taşıma veya seyreden taşıt araçları, özel kağıtları ve eşyaları arayabilecek.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından Valilik Makamına yazılan yazıda, “Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör eylemleri kapsamında İzmir’de provokatif eylemler yapılacağı, eylemler sırasında ‘bazı marjinal grupların’ şiddet eylemleri yapacağı ve bu grupların üzerinde silah, kesici, delici, yaralayıcı, patlayıcı ve yanıcı maddeler bulunabileceği, güvenlik güçlerine taş, sopa, molotof, havai fişekler ile saldırı girişiminde bulunabilecekleri, kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu ve özel şahıslara ait araçlara zarar verebilecekleri değerlendirilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

11 İLÇE!
Ege'de Son Söz gazetesinin bildirdiği habere göre, bu kapsamda, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, suç işleyenlerin yakalanabilmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı madde ile diğer suç unsuru eşyaların tespiti amacıyla 11 ilçede ‘önleme arama izni’ verildiği ifade edildi.. Bu ilçeler: Buca, Bornova, Bayraklı, Balçova, Gaziemir, Güzelbahçe, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız