Siyaset

Vali'ye hüzünlü veda

Son Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliği'ne atanan Rize Valisi Nurullah Çakır, yüzlerce Rizeli tarafından hüzünle uğurlandı.

29 Mayıs 2014 Saat: 16:04
Vali'ye hüzünlü veda
Vali'ye hüzünlü veda

2002 yılı Ağustos ayında çıkan valiler kararnamesi ile Çorum Valiliği görevinden Rize Valiliği görevine atanan Vali Nurullah Çakır, Rize’de Rize’deki görev süresinin ikinci yılına girdiği ilk günlerde son kararname ile Merkez Valiliği’ne atanmıştı. Çakır, kararnamenin Resmi Gazete'de yayınlanmasının hemen ardından kısa bir süre içerisinde veda ziyaretlerini tamamlayarak bugün Rize’den ayrıldı.

Yüzlerce Rizeli Çakır’a veda etmek için Rize Valiliği önünde toplandı. Veda için Rize valiliği önünde toplananların büyük bölümünü vatandaşlar oluştururken, Çakır herkes ile tek tek vedalaşmaya çalıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Rize’de oluşturulan Sevgi Evleri’nde ikamet eden 2 yaşlarındaki bir kız çocuğu Vali Çakır’ın boynuna sarılarak veda merasimi bitene kadar valinin boynundan inmedi. Çakır veda konuşmasını minik kız çocuğu kucağında tamamlamak zorunda kaldı. Rüya isimli minik kız çocuğu araca binip Rize’den ayrılacağı ana kadar Vali Çakır'ı boynundan alınamadı. Minik kız Vali babasını yanağına kondurduğu küçük bir öpücük ile uğurladı.

Vali Çakır, yaptığı veda konuşmasında “Bizler istisnai bir memuriyetin mensuplarıyız. Valilik müessesesi hassas bir müessese. Hükümetin takdirleri ile bu görev bizlere tevdi edildi. Görevin mesuliyeti ile aynı şekilde görevden ayrılmanın mesuliyeti içerisinde hüznümüz ve burukluğumuz da olsa bunu bu şekli ile kabul etme bizim görevimizin, bu güne kadar bize verilen bu görevin doğruluğunun bir gerekçesidir. Başka türlü olayı karşılamamız mümkün değil” dedi.
Çakır, daha sonra eşi Cemile Çakır ile birlikte sivil plakalı bir otomobile binerek Trabzon Havalimanı’na gitmek üzere Rize’den ayrıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız