Güncel

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu: ÇED onayı bilimin ve halkın iradesinin çiğnenmesidir

ÇED Raporu onayını protesto için bugün saat 17.00'de İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek.

17 Ocak 2020 Saat: 14:59
Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu: ÇED onayı bilimin ve halkın iradesinin çiğnenmesidir
Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu: ÇED onayı bilimin ve halkın iradesinin çiğnenmesidir

İSTANBUL-Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde milyonlarca insanın karşı çıktığı ve ÇED Raporuna itiraz dilekçeleri verdiği Kanal İstanbul ÇED Raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. ÇED Raporu onayını protesto için bugün saat 17.00'de İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul “sözde ÇED Raporu”nu bugün itibarıyla onayladıklarını açıklamasının ardından 'Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, onaya tepki gösterildi.

'Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu' tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
Biz Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu olarak binlerce vatandaşımızın itiraz dilekçesi verdiği, bilim insanlarının, çevre ve ekoloji örgütlerinin, odaların, dernek ve kurumların şiddetle itiraz ettiği bu raporun oldu bittiye getirilerek onaylanmasına itiraz ediyoruz.
Bu onay hukukun ve halkın iradesinin çiğnenmesidir.
Kanal İstanbul ÇED Raporu bilimsel gerçeklerin dikkate alınmadığı, Proje'nin yarattığı büyük tahribatı gözlerden saklamayı hedefleyen inşaat tröstlerinin çıkarlarına hizmet eden bir rapordur.
İstanbullular olarak bir kez daha buradan açıkça ilan ediyoruz. Suları, denizleri, ormanları, hayvanları, yaşam alanlarımızı savunacağız.
İstanbul'un havasını zehirleyecek, denizini oksijensiz bırakacak, depremin etkisini kat kat arttıracak, bir avuç zengini daha da zengin yapacak, halkı fakirleşmeye mahkum edecek, köyleri yok edecek, birden fazla ilçede halkı yerinden edecek Kanal İstanbul projesini durdurmak, bütün hukuksal haklarımızı kullanmak için bütün yurttaşlarımızı bir araya gelmeye çağırıyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız