Güncel

Yaşamı savunmaya devam edeceğiz

Antep'te 54 yurttaşın hayatını kaybettiği IŞİD saldırısı, KESK, DİSK, TTB ve TMMOB Gaziantep Şubeleri tarafından ortak bir açıklamayla kınandı.

24 Ağustos 2016 Saat: 12:35
Yaşamı savunmaya devam edeceğiz
Yaşamı savunmaya devam edeceğiz

Antep Akdere Mahallesi’nde bir sokak düğününe yönelik gerçekleşen ve 54 yurttaşın hayatını kaybettiği IŞİD saldırısı, KESK, DİSK, TTB ve TMMOB Gaziantep Şubeleri tarafından ortak bir açıklamayla kınandı. 

TTB Gaziantep Şubesi’nde yapılan açıklamaya TÜMTİS Gaziantep Şube temsilcisi de katıldı. Açıklamada konuşan TTB Gaziantep Şube Başkanı Hamza Ağca saldırıyı lanetlediklerini söyledi. İktidar oyunları nedeniyle insanların katledildiğini söyleyen Ağca, “Bu son katliamla ülkemiz tipik bir Ortadoğu ülkesine dönüştürülmeye çalışılıyor, her gün bir ilinde, ilçesinde katliam gerçekleştirilerek, iktidar oyunları ve kavgaları uğruna vatandaşlarımızın canlarına kastediliyor. Bombalı saldırıyı hiç bir insanlık değeri gözetmeden gerçekleştirenleri, düğün yerini matem yerine çevirenleri nefretle kınıyoruz” dedi.

‘ÜLKE HEDEF HALİNE GELDİ’

Açıklamada yanlış Ortadoğu politikalarının ülkeyi cihatist örgütlerin hedefi haline getirdiğine dikkat çekildi. “Halkımız olan bitenin farkında” diyen Ağca, “Her koşulda yaşamı savunan ve bundan sonra da savunacak olan hiç bir insanımızın canını kaybetmediği, yaralanmadığı, hiç kimsenin yüreğinin yanmadığı, mağdur edilmediği barış, demokrasi ve özgürlüğün egemen olduğu bir ülke için dün nasıl mücadele ettiysek bugün de yarın da mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha duyuruyoruz” dedi.

Son dönemde yaşanan diğer bombalı saldırıları da hatırlatan Ağca, “Ülkemizde son dönemde meydan gelen bombalı saldırılar barışa, demokrasi ve yarına dair kaygılarımızı artırmaktadır. Her şeye rağmen yaşamı savunmaya devam ediyoruz” dedi.

DBP: KORKUYORLAR

DBP Kadın Meclisi de katliama ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Saldırıda hükümetin sorumluğuna vurgu yapılarak, “Son Antep saldırısında başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere gerçekleşen katliam tesadüfî değildir. Antep’teki katliamda olduğu gibi birçok katliamın suçlusu ve katillerini çok iyi biliyoruz. Bu katliamın en son Minbiç’in özgürleşmesi, yine Kürt siyasal hareketinin çözüme dönük geliştirdiği deklarasyonun hemen arkasından gerçekleştirilmesi halkların özgürlüğüne duyulan nefret ve korkunun yol açtığı bir intikam hareketinden başka bir şey değildir” denildi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız