Kültür

Yazar Aynur Uluç, Pazar günü Tüyap’ta kitaplarını imzalayacak

Yazar AynurUluç, 5 Kasım 2017 pazar günü, öğleden sonra 36.TÜYAP KİTAP FUARI’nda.

4 Kasım 2017 Saat: 09:57
Yazar Aynur Uluç, Pazar günü Tüyap’ta kitaplarını imzalayacak
Yazar Aynur Uluç, Pazar günü Tüyap’ta kitaplarını imzalayacak

Yazar Aynur Uluç, 5 Kasım 2017 pazar günü, öğleden sonra 36.TÜYAP KİTAP FUARI’da ( 3 Nolu salon Kibele standı 3510 B ) okuyucularıyla buluşacak. Aynur Uluç, kitaplarını imzalayacak.

Uluç açıklamasında şöyle sesleniyor okuyucusuna "bu pazar günü tüyap kibele standında şiirleşmece- boyaIamaca ve imzacılık oynamaya  var mısın".

aynur uluç kimdir?

aynur uluç... şair, yazar, ressam, anlatıcı, eczacı... ancak kendisi bu kimliklerin ifade ettiği anlamların sıkıştırılmış kalıplarının ötesinde, insandaki “başarı” hazzının başkasının başarısızlığı, mutsuzluğu üzerine kurulduğunu belirterek “eğer dünya daha yaşanılır bir yer olsun diye uğraşacaksak sanat bir yol, bir araç olmak zorunda. sanat, araya mesafeler girmediğinde hayatın içinde kalır, o yüzden etkin bir yoldur” diyerek anlatıyor sanata bakış açısını. ve ekliyor “sanatçı olmak gerekmiyor üretmek için...” niyet hayatı usulsakin yakalamak ve aynı şekilde doğallıkla çıktığı yerden ifade etmek olunca her yer üretim yerine, ele geçen her malzeme ayrı bir üretime dönüşüyor.

aynur uluç’un 2003’ten bu yana edebiyat dergilerinde ve gazetelerde yazıları ve şiirleri; 2013’te ‘gezi‐ anı‐ deneme‐ öykü ve şiir’ türlerinden tatlar içeren ‘az gittim çok döndüm’ isimli kitabı, 2015'te beden-mekân-zaman ilişkisinin kadın dili ile ifadesinin yolculuğu olarak tanımladığı“yer yatağı” isimli şiir kitabı yayımlandı. kitaplarını imzalarken her okur için ayrı bir resim çizmesiyle başlayan çizme yolculuğu, yolda, izde, vapurda, otobüste çizdiği resimlerle devam ediyor. öte yandan şehir ve doğa sesleri üzerine bıraktığı doğaçlamalar da ayrı bir arşiv olarak birikiyor. zaman zaman farklı şehirlerde müzik ve şiirin iç içe geçtiği etkinlikler düzenliyor. kişiye özel yapma ilaçlar hazırladığı eczanesinde mesleğini halen sürdürmekte.

aynuruluc.com 

Foto: Ali Tanrısever

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız