Yaşam

Yazar Hüseyin Çakır yaşamını yitirdi

Uzun süredir solunum cihazına bağlı olarak uyutulur vaziyette yaşam mücadelesi veren Hüseyin Çakır bugün hayata veda etti. Cenazesi 5 Ağustos'ta İstanbul'da toprağa verilecek.

4 Ağustos 2018 Saat: 13:13
Yazar Hüseyin Çakır yaşamını yitirdi
Yazar Hüseyin Çakır yaşamını yitirdi

Küresel, Yerel Düşünce Enstitüsü (KÜYEREL) kurucusu ve koordinatörü, Arı Gerçek sitesi yazarı Hüseyin Çakır yaşamını yitirdi.  Çakır, 22 Haziran tarihinden beri Çanakkale Devlet Hastanesi ‘Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde hayata tutunma mücadelesi veriyordu.

Hüseyin Çakır, uzunca süredir Lösemi (kan kanseri)  tedavisi görmesinden ötürü, vücut direncini diri tutan bağışıklık sisteminin  (immül sistem) zayıflaması nedeniyle diş tedavisi sırasında enfeksiyon kaptı.

Önce yaz aylarında yaşamını sürdürdüğü İmroz adasındaki (Gökçeada)  hastaneye kaldırılan Çakır, ardından da helikopter ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesine sevk edilerek yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.


Uzun süredir solunum cihazına bağlı olarak uyutulur vaziyette yaşam mücadelesi veren Çakır enfeksiyonun yayılmasının önlenememesi  sonucu, 3 Ağustos 2018 Cuma günü, sabah saatlerinde hayata veda etti.

HAK, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, DAYANIŞMA MÜCADELESİNDEN UZAKLAŞMADI

Hak, özgürlük, eşitlik, dayanışma kavramlarıyla ilk gençlik yıllarında tanışan Hüseyin Çakır, bu uğurda Türkiye’de verilen mücadelelerin içinde yer aldı.

İlk siyasal faaliyetlerine Türkiye İşçi Partisi (TİP) içinde başladı. Ardından Tarihi Türkiye Komünist Partiisi (TKP) ile tanıştı. İllegal dönemde, TKP İstanbul gençlik örgütlenmeleri içinde yer aldı. Sonraları TİP ve TKP’nin birleşerek Türkiye Birleşik Komünist Partisi'ni (TBKP) legal olarak kurma çalışmaları içinde yer aldı.Bu süreçte yayınlanan Adımlar gazetesinde bir süre Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı.

Hüseyin Çakır, TBKP’nin Türkiye’de yasal alanda faaliyete başlaması sürecinde,Nihat Sargın’ın Genel Başkan, Nabi Yağcı’nın da Genel Sekreterliğini yaptığı TBKP’de; birinci büyük kongre sonrası bir dönem MK üyeliğinde bulundu.

Aralık 1995’te “Küyerel Düşünce Grubu” adıyla kurulan, Ekim 2005’ten sonra “Küyerel Düşünce Platformu” adıyla, 2017 yılından sonra da "Küyerel Düşünce Enstitüsü" olarak çalışmalarını sürdüren grubun kurucusu olan Çakır, Enstitü’nün yayını olarak çıkarılan “Küyerel Düşün” dergisinin de editörlüğünü yapıyordu.

Çakır, kuruluşundan kısa bir süre sonra yazılarıyla Artı Gerçek internet gazetesinin yazarları arasında yer almıştı.

Başak adında bir kızı olan Hüseyin Çakır’ın Belge Yayınları tarafından yayınlanan “Solda yenilenme deneyimi TİP-TKP Birliği ve Türkiye Birleşik Konünist Partisi (TBKP)”, “Solda ‘Bir’lik Girişimleri ve Sosyalist Birlik Partisi (SBP) Deneyimi”ve tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)’nin son Genel Sekreteri Nabi Yağcı ile gerçekleştirdiği bir nehir söyleşi olan “Elele Özgürlüğe / Zarlar Atıldı Geri Dönüş Yok” adlı kitapları bulunuyor.

CENAZE TÖRENİ

Hüseyin Çakır’ın cenazesi tedavi gördüğü Çanakkale Devlet hastanesi’nden İstanbul’a getirilecek.

5 Ağustos 2018 Pazar günü İstanbul Beylikdüzü’ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi’nde ikindi namazı (Saat: 17.20) sonrası düzenlenecek törenle, Beylikdüzü’nde bulunan Kavaklı Mezarlığı’na defnedilecek…

* * *

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız