Siyaset

Yıldırım: OHAL, referandum öncesi kaldırılır

Yıldırım: 'OHAL altında seçime gidildi' dedirtmeyiz. Bu yüzden referandum öncesi OHAL kaldırılır.

28 Kasım 2016 Saat: 11:28
Yıldırım: OHAL, referandum öncesi kaldırılır
Yıldırım: OHAL, referandum öncesi kaldırılır

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 21 Temmuz'da ilan edilen, 19 Ekim'de 90 günlüğüne uzatılan OHAL'in, başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını söyledi.

Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye konuşan Yıldırım,  OHAL hakkında "2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok" diyerek, "Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, 'OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı' gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum" dedi.

Çekirge, yazısında Yıldırım'ın  "'Döviz sıkıntısı var' gibi göstermek isteyenler var. Vurgun peşindeler. Ama bunlara izin vermeyeceğiz. Hepsinin farkındayız. Önlemleri alıyoruz." dediğini ifade ederek bunlar arasında Digiturk'ün futbol yayın ihalesi bedelini dolar değil TL üzerinden ödemesi, TMSF'nin alacaklarının TL üzerinden gerçekleştirilmesi, çeşitli özelleştirmelerin tahsilatlarının TL üzerinden alınması gibi önlemler olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız