Siyaset

Yıldırım: "Partili Cumhurbaşkanlığını da, başkanlık sistemini de getirelim"

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin kurulmasının ardından, ilk kez memleketi Erzincana giderek, valiliği ziyaret etti. Erzincan Havalimanından otobüsle ayrılarak vatandaşları selamladı. Vatandaşları selamlayan Başbakan Yıldır

5 Haziran 2016 Saat: 09:08
Yıldırım: "Partili Cumhurbaşkanlığını da, başkanlık sistemini de getirelim"
Yıldırım: "Partili Cumhurbaşkanlığını da, başkanlık sistemini de getirelim"

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin kurulmasının ardından, ilk kez memleketi Erzincan'a giderek, valiliği ziyaret etti. Erzincan Havalimanı'ndan otobüsle ayrılarak vatandaşları selamladı. Vatandaşları selamlayan Başbakan Yıldırım, çocuklara hediyeler verdi. Atlı spor kulüplerinden bir grup sporcu da atlarıyla konvoya eşlik etti. Sık sık yol güzergahında durdurulan Yıldırım için yollara, "Erzincan'ın gururu", "Erzincan seninle" yazılı pankartlar asıldı.

Daha sonra Erzincan Valiliğini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, girişte, Vali Süleyman Kahraman ve bürokratlar tarafından karşılandı

Valilik çıkışında da coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, kendisini bekleyen gazetecileri de selamlayarak, onlarla bir süre sohbet etti.

Binali Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları:

Yıldırım, 'Ermeni Soykırım'ın kabul edilmesine dair sözlerine 'Hocalı Katliamı'nı ve Bosna Hersek'te yaşanılanları hatırlatırak, "Eski defterleri açarsak, eski hesaplara bakarsak herkes şunu iyi bilsin ki o defterlerde en az kaydı bulunan Türkiye'dir, en az hesabı olan Türkiye'dir" diyerek devam etti. Yıldırım, Almanya'ya da seslenerek, "Kim ne yaparsa yapsın, bu kadar Almanya-Türkiye ilişkilerini zedelemiştir. Ümit ediyoruz ki yanlıştan kısa sürede dönülür" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, gündemde tartışması devam eden anayasa değişikliğine değinerek, "Bu anayasa Türkiye'nin işini görmüyor. Yeni anayasada partili cumhurbaşkanlığını da, başkanlık sistemini de getirelim. Bu kafa karışıklığını ortadan kaldıralım. Değerli hemşehrilerim, kardeşiniz yolu açtı, sevenleri bir araya getirdi. Şimdi yeni anayasa yolunu, başkanlık yolunu açmaya var mısınız?" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız