Kültür

Yılmaz Güney’e vefa: 9 Eylül'de etkinliklerle anılacak

Ünlü sinema yönetmeni ve oyuncusu, sanatçı Yılmaz Güney yitirdiğimiz tarih olan 9 Eylül’de Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde, bir dizi etkinliklerle anılacak.

29 Ağustos 2018 Saat: 18:19
Yılmaz Güney’e vefa: 9 Eylül'de etkinliklerle anılacak
Yılmaz Güney’e vefa: 9 Eylül'de etkinliklerle anılacak

Ünlü sinema yönetmeni ve oyuncusu, sanatçı Yılmaz Güney için yitirdiğimiz tarih olan 9 Eylül’de Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde, Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Önder Babat  ve Zeki Göker Kültür Merkezi’nin sanatsal performansları eşliğinde bir anma etkinliği yapılacak.

Yılmaz Güney’i anma etkinliği,  Müzik dinletileri, konuşmalar ve tetral sunumlar eşliğinde yapılacak etkinlik, Pazar  günü saat 15.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

ÇOK SAYIDA SANATÇI SAHNE ALACAK

Ücretsiz olarak izlenebilecek olan programda sanatçılar Hakan Yeşilyurt, Grup Abdal, Serhad Raşa, Adalılar ile Yılmaz Güney ile çalışmış olan Yönetmen Ahmet Soner ve Önder Babat Politik Tiyatro Topluluğu sahne alacak.

 Programda, sanatçılar dünden bugüne insanların bilincinde yer etmiş şarkılarını seslendirirken, bu şarkılara Ankara Birlik Tiyatrosu yönetmeni Gül Göker’in yönettiği teatral kesitler eşlik edecek. Teatral kesitler Ankara Birlik Tiyatrosu’nun bugün aramızda olmayan devrimci yönetmeni Zeki Göker tarafından yazılmış ve o dönem “Bir Güzel Çirkin Kral Yılmaz Güney” adıyla sahnelenmişti.

GÜNEY'İN ÇOCUKLUĞUNDAN BUYANA YAŞAM ÖYKÜSÜ

Program kapsamında sahnelenecek olan teatral performanslar (canlandırmalar), Yılmaz Güney’in çocukluğundan başlayarak ölümüne dek onun sanatçı kimliğini yansıtan kısa kesitlerden oluşacak..

Ayrıca, Şanar Yurdatapan'ın ise müziklerini yaptığı "Adana-Paris" isimli Yılmaz Güney belgeselinin yönetmenliğini yapan Ahmet Soner,  Yılmaz Güney ile yaşadığı hatıralarını içeren bir konuşma yapacak.

DEĞER YARATAN VE HALKIN SEVGİSİNİ KAZANANLAR UNUTULMAZ

Yılmaz Güney anma etkinlik organizasyonun gerçekleştiren yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“ Önder Babat Kültür Merkezi ve Zeki Göker Kültür Merkezi tarafından içeriklendirilen bu etkinliğin temel amacı, ülkemiz sanatında sinema alanında büyük bir değer olarak eserleriyle milyonlarca insanın sevgisini kazanan Yılmaz Güney’i gelecek kuşaklara da anlatmaktır. Bu yöndeki çabalarımız önümüzdeki etkinliklerimizle de devam edecektir. Ücretsiz olan bu etkinliğe katılmak isteyenler davetiyelerini aşağıdaki iletişim numaralarından ayırtabilirler. Davetiyeler, Önder Babat Kültür Merkezi (Beyoğlu) ve Zeki Göker Kültür Merkezi’nden (Kadıköy) temin edilebilir.”

.....................................................................................................

ÖNDER BABAT KÜLTÜR MERKEZİ-ZEKİ GÖKER KÜLTÜR MERKEZİ İletişim: 0212 252 35 96-0216 414 26 97

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız