Kültür

Yılmaz Güney'i anmak için akın ettiler

Önder Babat Kültür Merkezi ve Zeki Göker Kültür Merkezi'nin birlikte düzenlediği "Bir güzel çirkin kral: Yılmaz Güney" etkinliği bini aşkın yurttaşın katılımıyla gerçekleşti.

10 Eylül 2018 Saat: 15:46
Yılmaz Güney'i anmak için akın ettiler
Yılmaz Güney'i anmak için akın ettiler

Önder Babat Kültür Merkezi ve Zeki Göker Kültür Merkezi’nin birlikte düzenlediği “Bir güzel çirkin kral: Yılmaz Güney” etkinliği Şişli Kültür Merkesi'nde bini aşkın yurttaşın katılımıyla gerçekleşti. Anma etkinliğinde çok sayıda sanatçı sahne alırken Önder Babat Politik Tiyatro Topluluğu da oyunlarını sergiledi.

Anma etkinliği, tiyatro sanatçısı Gül Göker’in sunumuyla başladı. Ardından Önder Babat Kültür Merkezi adına Burak Yücel’in yaptığı açılış konuşmasıyla konserler ve oyunlara geçildi. 

Grup Abdal, Hakan Yeşilyurt, Adalılar ve Serhad Raşa’nın sahne aldığı etkinlikte Önder Babat Politik Tiyatro Topluluğu tarafından, Güney’in hayatından kesitleri anlatan oyunlar sergilendi. Yılmaz Güney'i çocukluğundan sürgün yıllarına kadar çeşitli oyun ve görüntülerin sunulduğu etkinlik seyirciden bolca alkış alırken, duygusal anların da yaşanmasına neden oldu. Etkinlik halaylarla sona erdi.

Bülten Çirkin Krala Güzel Anma Yılmaz Güney

Öte yandan ‘Adana Paris’ belgeselinin yönetmeni Ahmet Soner de etkinlik sırasında yaptığı bir konuşmayla belgeseli, Yılmaz Güney’i anlattı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız