Güncel

YSK Başkanı: Mükerrer seçmen de hayali seçmen de yok

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Türkiye'deki mevcut seçmen sayısını verdi.

22 Ocak 2019 Saat: 12:06
YSK Başkanı: Mükerrer seçmen de hayali seçmen de yok
YSK Başkanı: Mükerrer seçmen de hayali seçmen de yok

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 31 Mart'taki yerel seçimle ilgili açıklama yaptı. Güven, Türkiye vatandaşlarının sisteme iki kere kayıt olmasının söz konusu olmayacağını söylerken "Mükerrer seçmen olmadığı gibi sahte seçmen de yok, hayali seçmen de yok" dedi.

Güven'in açıklaması şöyle:

6 BİN KİŞİ KAYITTAN DÜŞÜLDÜ

Bugün itibarıyla Türkiye’de mevcut seçmen sayısı 57 milyon 93 bin 985. YSK olarak bu işte ciddi manada hassasiyet gösteriyoruz ve seçmenlerimizin gerçek yerlerinde oylarını kullanmasını için elimizden geleni yapıyoruz, yasa da onu emrediyor. Hakimlerimize bu konuda resen inceleme yetkisi de verdik. Seçmen kütüklerinde 100 yaş üzerinde 6 bin kişi görünce, şüphelendiğimiz kayıtları incelettik. Bu 6 bin kişi, ölü olanlar kayıttan düşüldü.

KAYDI DONDURULAN SEÇMEN SAYISI 56 BİN 495

24 Haziran seçimlerinde 736 iken bu seçim döneminde beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı için kaydı dondurulan seçmen sayısı 56 bin 495. Mükerrer seçmen de sahte seçmen de hayali seçmen de yok. Seçmen kütüklerinde 100 yaş üzerinde 6 bin kişi görünce, şüphelendiğimiz kayıtları incelettik. Bu 6 bin kişi, ölü olanlar kayıttan düşüldü. Seçmen listeleri askıya çıktıktan sonra 165 kişiyle ilgili ihbar geldi. 7 kişinin sağ olduğu, diğerlerinin öldüğü belirlendi. 7 kişi dışındaki vatandaşlar seçmen kütüğü listesinden düşüldü. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Suriyeliler kesinlikle oy kullanamaz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız