Güncel

YSK İstanbul’daki 13 seçim müdürünü başka illere gönderdi

YSK 31 Mart’ta İstanbul’da görev yapan 13 seçim müdürünü başka illerde görevlendirdi. Karara gerekçe olarak "sandık kurulu başkanlarının ve memur üyelerinin usulsüz olarak belirlenmesindeki yoğunluk" gösterildi.

7 Haziran 2019 Saat: 10:24
YSK İstanbul’daki 13 seçim müdürünü başka illere gönderdi
YSK İstanbul’daki 13 seçim müdürünü başka illere gönderdi

YSK 31 Mart’ta İstanbul’da görev yapan 13 seçim müdürünü başka illerde görevlendirdi. Karara gerekçe olarak "sandık kurulu başkanlarının ve memur üyelerinin usulsüz olarak belirlenmesindeki yoğunluk" gösterildi. YSK’deki muhalefet temsilcileri, “Bir defa yanlış yapılınca, düzeltilmesi kolay olmuyor” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul’daki 31 Mart seçimleri sonrası haklarında soruşturma açılan ilçe seçim kurulu başkanlarının 23 Haziran için görevlendirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Güven, seçimin iptaline dayanak oluşturan usulsüz işlemler gerekçesiyle seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Güven bu kişiler hakkında, “Yüksek Seçim Kurulu’nun 06/05/2019 tarihli, 2019/4219 sayılı kararındaki seçimin iptaline dayanak oluşturan usulsüz işlemlere yönelik disiplin soruşturması başlatıldığını” belirtti.

Güven 31 Mart öncesindeki usulsüzlükler dikkate alınarak 13 seçim müdürünün başka illerde görevlendirildiğini aktardı. Güven, “Sandık kurulu başkanlarının ve memur üyelerinin usulsüz olarak belirlenmesindeki yoğunluk dikkate alınarak, 13 seçim müdürü başka illere görevlendirilmiştir” dedi.

HSK’YE SUÇ DUYURUSU

Kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkan ve diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusunun ise Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gönderildiğini kaydetti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız