Güncel

‘15-16 Haziran ruhuyla mücadeleye devam’

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 15-16 Haziran İşçi Direnişi’nin yıldönümünde çok sayıda siyasi partinin ve yurttaşın katılımıyla İstanbul Kartal’da miting düzenledi.

16 Haziran 2019 Saat: 09:17
‘15-16 Haziran ruhuyla mücadeleye devam’
‘15-16 Haziran ruhuyla mücadeleye devam’

NECDET ÖZSAYGIN

DİSK bileşenlerinin öncülüğünde Kartal Meydanı’nda düzenlenen mitinge CHP milletvekilleri Kani Beko ve Orhan Sarıbal, HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Serpil Kemalbay, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ile çok sayıda siyasi parti ve sendika katıldı. Mitingte işçiler 15-16 Haziran ruhu ile haklarına sahip çıkacaklarını ifade etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu kıdem tazminatının önemini vurgulayarak “Bizlere tarihimizin kazanımı, çocuklarımızın emanetidir. Bir kez daha söylüyoruz. Eğer kıdem tazminatı hakkımıza el uzatırsanız karşınızda Türkiye işçi sınıfını, DİSK’i bulacaksınız. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. Şu an yapılabilecek tek şey mevcut kıdem tazminatı sistemini işçiden yana güçlendirmektir. EYT mağduriyeti derhal giderilmelidir. Emeklilik yük değil temel bir haktır. 15-16 Haziran’da nasıl şartelleri indirip meydanları doldurduysak, bugün de her türlü hakkımızı savunacağız” dedi. 23 Haziran İBB başkanlığı seçimi için ise “Demokrasi, işçinin ekmeğidir. Demokrasi yoksa emeğin hakkı da olmaz. 23 Haziran seçiminde oy kullanacak tüm işçi kardeşlerimizi demokrasi, adalet ve emek mücadelesini güçlendirecek biçimde tercih yapmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız