Güncel

Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı'ndaki evinden ekmek almaya giderken 16 Haziran 2013'te polis tarafından başından vurularak ağır yalanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan anıldı.

17 Haziran 2019 Saat: 11:59
Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı
Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı'ndaki evinden ekmek almaya giderken 16 Haziran 2013'te polis tarafından başından vurularak ağır yalanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan, vurulduğu noktada anıldı. Berkin Elvan’ın ailesi ve avukatlarının öncülük ettiği anmaya HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Ahmet Şık, TİP Milletvekilli Barış Atay, CHP Şişli Belediye Başkanı Muharrem Keskin, Taksim Dayanışması’ndan mimar Mücella Yapıcı’nın yanı sıra çok sayıda Gezi dostu katıldı. Berkin’in vurulduğu noktaya resminin ve karanfillerin bırakıldığı anma, Gezi Direnişi’nde ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.
Konuşmaların sonunda Elvan ailesinin avukatı ve Gezi davasından yargılanan avukat Can Atalay da, Gezi Direnişi’ne sahip çıkmak için herkesi 19 Haziran’da görülecek Berkin Elvan’ın ve 24-25 Silivri’de görülecek Gezi davasına katılım çağrısı yaptı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, açık hava

Kaynak:Özgür Haber

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız