Güncel

Ege'den yükselen sosyalist bir ses Adem Sucu...Uşak'ta çiçeklerle uğurlandı

12 eylül Cuntasının zulmüne uğramış ve Sosyalist hareketin tanınmış isimlerinden Adem Sucu yaşamını yitirdi.

24 Eylül 2018 Saat: 13:49
Ege'den yükselen sosyalist bir ses Adem Sucu...Uşak'ta çiçeklerle uğurlandı
Ege'den yükselen sosyalist bir ses Adem Sucu...Uşak'ta çiçeklerle uğurlandı

Sucu’nun ölümü sosyalist çevreleri büyük üzüntüye boğdu. Sucu, dün dostlarının çiçek yağmuru altında  Uşak, Banaz, Büyükoturak köyünde toprağa verildi.

Adem Sucu, 1959’da Uşak ilinin Banaz ilçesi Büyükoturak köyünde dünyaya gelmişti. Uşak ticaret lisesinde okurken 1975 yıllarda sosyalist düşüncelerle tanıştı ve mücadelede yer aldı.

12 Eylül cuntasından sonra tutuklandı ve  THKP-C/HDÖ davasından yargılandı. 5 yıl kadar cezaevlerinde tutuldu. Sosyalist düşüncelerinden taviz vermemesi ile tanınan ve sosyalist çevrelerce sevilen bir isim olan Sucu, bir süre yurtdışında yaşadı ve 2000 yıllarında  tekrar ülkeye döndü.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle yaşama veda eden Adem Sucu, ölümünden önce yaptığı paylaşım onun iç dünyasını da yansıtıyordu. Şöyle demişti Sucu: "Bizim en güzel anılarımız sevdiklerimizle yoldaşlarımızla paylaştığımız anıların doldurduğu anlarımızdır. Çünkü bizim en değerli anlarımız en değerli aşkların sevgilerin en içten samimi gülüşlerin yapıldığı en insani direnişlerimizin gerçekleştirildiği, en insani ölümlere yatıldığı anlardır. Bizim duruşumuz başı dik kabul ettiğimiz Seyh Bedrettin’in onurlu duruşudur. Ne tek başına yediğimiz kaliteli yemeklerin ne tek başına giydiğimiz elbiselerin nede en lüks kullandığımız arabaların ne de sahip olduğumuz lüks konutlarımızın verdiği mutluluk bize yeterli gelmez. İllaki  yoldaşca  paylaşılacak duygularımızın paylaşım değeri olacak her birinde yoksa daha fazla bencilleşmemizin tarifi olmaktan başka hiç bir şeyimizin tanımı  olmayacaktır..."

Adem Sucu, 9 eylül 1918 de bu mesajı yazdıktan 12 gün sonra yani bu gün "üste sende kalsın" diyerek arkasında güzel anılar bırakarak  yaşama veda etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız