Güncel

Onur Yürüyüşü’nün Taksim’de gerçekleştirilmesi için yapılan başvuru reddedildi!

Onur Haftası Komitesi, 27'nci Onur Haftası ve 17'nci Onur Yürüyüşü'nün planlanması için yapılan başvuruların süreçlerini paylaştıkları basın toplantısı düzenledi

18 Haziran 2019 Saat: 15:40
Onur Yürüyüşü’nün Taksim’de gerçekleştirilmesi için yapılan başvuru reddedildi!
Onur Yürüyüşü’nün Taksim’de gerçekleştirilmesi için yapılan başvuru reddedildi!

Gazete Yolculuk Haber Merkezi – Gülseli Kırgıl

Onur Haftası Komitesi, 27’nci İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası ve 17’nci Onur Yürüyüşü’ne dair süreci paylaştıkları bir basın toplantısı düzenledi. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasında, İstanbul Valiliği tarafından verilen İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı çevresinde yürüyüş yapılamayacağına ilişkin karardan bahsedildi. Komite, Taksim yasağı nedeniyle Bakırköy Miting Alanı için başvuru yaptıklarını ve bu başvurunun sonuçlarına göre yeni bir yol çizeceklerini ifade etti.

Onur Haftası Komitesi tarafından yapılan açıklamada, diğer illerde düzenlenmek istenen Onur Haftası etkinliklerinin “İnsanların huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarruf mütealik emniyetin, kamu güvenliği ve esenliğinin sağlanması; milli güvenlik, kamu güvenliği ve esenliğinin sağlanması; milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önüne geçilebilmesi” gerekçeleriyle yasaklanmasına tepki gösterildi. Açıklamada, “Devletin, tüm yetkili kişi ve kurumları ile birlikte ayrımcılığın savunucusu değil, haklarımızın takipçisi olmasını beklemekteyiz” ifadelerine yer verildi.
‘LGBTİ+’lar, ‘toplumsal tereddütlü grup’ ilan edildi!’

Onur Haftası etkinliklerine ve Onur Yürüyüşü’nün düzenlenmesine ilişkin olarak yapılan başvuruların sürecini özetleyen Onur Haftası Komitesi, İstanbul Valiliği’ne yapılan görüşme taleplerinin ardından İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve “Taksim’in, yürüyüş ve gösteri alanı olmaması gerekçesiyle yürüyüşün Taksim’de gerçekleştirilemeyeceği” cevabını aldıklarını ifade etti. Valilik ile yapılan görüşmede, Onur Haftası etkinliklerinin Taksim haricinde gösteri ve yürüyüş alanı olarak gösterilen noktalardan birinde yapmak istedikleri talebini ilettiklerini belirten Onur Haftası Komitesi; Vali Yardımcısı tarafından kendilerine verilen yanıtta, “LGBTİ+’ların, Taksim dahil olmak üzere İstanbul’daki tüm alanlarda gerçekleştirilecek tüm açık alan eylemleri için ‘toplumsal tereddütlü grup’ oldukları”nın ifade edildiğini belirtti.

Bakırköy için başvuru yaptıklarını ifade eden Onur Haftası Komitesi, 24-30 Haziran 2019 tarihleri arasından “Ekonomi Ne Ayol?” temasıyla düzenlenecek olan etkinliklerden bahsetti. Etkinliklerin, 30 Haziran günü Onur Yürüyüşü ile sonlanacağını ifade eden Komite, “Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere, İstanbul Valiliği’ni ve ilgili tüm devlet ve güvenlik personelini, evrensel insan haklarına ve demokrasi kültürüne saygı göstererek Anayasa’ya ve tabii olduğu uluslararası sözleşmelere uyarak hafta boyunca gerçekleştireceğimiz etkinliklere ve yürüyüşümüze yönelik engellemeleri ortadan kaldırmaya davet ediyoruz. LGBTİ+’lar olarak varoluş mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de her alanda haykırmaya devam edeceğiz!” sözleriyle basın toplantısını sonlandırdı.

Kaynak: Yolculuk gazetesi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız