Güncel

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ‘Türkiye Alevi Gençlik Kurultayı’ gerçekleştirecek

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, sonbaharda "Türkiye Alevi Gençlik Kurultayı" gerçekleştireceklerini açıkladı.

12 Temmuz 2018 Saat: 13:47
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ‘Türkiye Alevi Gençlik Kurultayı’ gerçekleştirecek
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ‘Türkiye Alevi Gençlik Kurultayı’ gerçekleştirecek

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ekim ayının sonunda Türkiye Alevi Gençlik kurultayına hazırlandıklarını açıkladı.

‘Aleviler, demokrasi mücadelesinin yüz akıdır’

PİRHA’nın haberine göre; Gençlikten sorumlu GYK üyesi Ali Üngörmüş yaptığı açıklamada, “Bu yıl Pir Sultan örgütlülüğünün 30’uncu Madımak Katliamı’nın ise 25’inci yılındayız. Geçen bu zaman içinde örgütümüz sayısız başarılara imza atmış, Türkiye demokrasi mücadelesine çok önemli katkılar sağlamıştır” diye konuştu. Üngörmüş, Alevi gençlerinin örgütlenmesi gerektiğini vurguladığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Aleviler ülkemizin çağdaşlaşma ve demokrasisinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu bağlamda gençliğimiz bizim olduğu kadar demokratik ve laik bir Türkiye’nin geleceğidir. Biz bunun farkındayız ve bu sonbaharda ülkenin dört bir yanında bulunan 84 şubemiz başta olmak üzere tüm dost Alevi örgütlerindeki gençlerin kendi sorunlarını tartıştığı ve ihtiyaçlarını tespit ettiği bir Alevi Gençlik Kurultayı yapacağız. Binlerce Alevi gencimizi Ankara’ya davet edip onların kendi öz örgütlülüklerini yaratmaları için bir araya gelmelerini sağlayacağız. Alevi gençleri örgütlenmelidir, çünkü Aleviler ülkemizde demokrasi mücadelesinin yüz akıdır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız