Güncel

TAYAD'lı aileler: Avukatlara, sanatçılara özgürlük

Flip TAYAD’lı aileler tutuklu avukatlar ve Grup Yorum üyeleri için açıklama yaptı.

15 Temmuz 2018 Saat: 12:26
TAYAD'lı aileler: Avukatlara, sanatçılara özgürlük
TAYAD'lı aileler: Avukatlara, sanatçılara özgürlük

İstanbul Taksim Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen TAYAD'lı aileler, tutuklu avukatlar ve Grup Yorum üyeleri için açıklama yaptı. “Halkın avukatlarına, halkın sanatçılatına özgürlük” pankartı açan TAYAD'lı aileler, “Halkın avukatları onurumuzdur”, “Halkın sanatçılarına özgürlük”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Halkız haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

Yapılan basın açıklamasında, “Halkın avukatları 10 aydır tutsak bir gece yarısı evlerinin, bürolarının kapıları kırılarak işkence ile gözaltına alındılar ve tutuklandılar. Suçları Soma'da,  Ermenek'te katledilen maden işçilerinin avukatlığını yapmak. Suçları direnen Nuriye Gülmen,  Semih Özakça ve kamu emekçilerinin avukatlığını yapmak” denildi.

‘GRUP YORUM ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR’

“Halkın sanatçıları Grup Yorum’un ‘suçları’ katledilen maden işçilerine türkü bestelemek” denilen açıklamanın devamı ise şöyle:

“Amerika katil defol diye marş bestelemek. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Konserleri vermek. Ve bu talep doğrultusunda milyonları bir araya getirmek. Grup Yorum üretmeye ve direnmeye devam ediyor.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız