Güncel

TMMOB'dan ‘Mağduriyeti giderin’ çağrısı

TMMOB mühendis, mimar ve şehir plancılarının kriz aşamasına geldiği bildirilerek ücret eşitsizliğine son verilmesi ve çifte standardın kaldırılması istendi.

23 Eylül 2018 Saat: 08:46
TMMOB'dan ‘Mağduriyeti giderin’ çağrısı
TMMOB'dan ‘Mağduriyeti giderin’ çağrısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ( TMMOB) mühendis, mimar ve şehir plancılarının ücret ve özlük haklarını iyileştirmek için harekete geçti. TMMOB 45. Olağan Genel Kurulu’da alınan karar üzerine hazırlanan dilekçe bütçe hazırlıkları sırasında dikkate alınabilmesi için Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, bakanlıklar, milletvekilleri, TBMM’de grubu bulunan siyasi partiler ve meclis grup başkanvekillerine gönderildi.

Dilekçede mühendis, mimar ve şehir plancılarının kriz aşamasına geldiği bildirilerek ücret eşitsizliğine son verilmesi, çifte standartların kaldırılması ve özlük hakları ile ilgili yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi talepleri yer aldı.

Ek gösterge yükselsin

Sayısı 550 bini aşan mühendis, mimar, şehir plancıları adına TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından gönderilen dilekçede “Din görevlisi, hemşire, öğretmen, polis, askeri personel, tabip, diş hekimi, hâkim, savcı vb. kamu çalışanlarının emekli aylık ücretlerine yapılan zam ve iyileştirmeler kamuda teknik hizmetler sınıfında çalışmış mühendis, mimar ve şehir plancılarına da yapılarak ek göstergeleri ayrımsız 4800-6400 arasında yükseltilmelidir. Ücret eşitsizliği yaratması nedeniyle başta mühendis, mimar ve şehir plancıları olmak üzere kamu çalışanlarının tümünde aynı hizmeti üretirken farklı statülerde çalıştırılma ve arazi tazminatı gibi farklı ücret alma uygulamalarına son verilmelidir” ifadeleri yer aldı. Dilekçede, sözleşmeli personel uygulaması, kapsam dışı personel statüsü ve buna bağlı olarak yaratılan ücret dengesizliği ve çifte standardın ortadan kaldırılması talep edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız