Güncel

"Tutsak gazeteciler serbest bırakılsın"

Galatasaray Meydanı'da eylem ve açıklama yapan gazeteciler, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan gazetecilerin serbest bırakılmasını istediler.

15 Temmuz 2018 Saat: 12:02
"Tutsak gazeteciler serbest bırakılsın"
"Tutsak gazeteciler serbest bırakılsın"
Gazeteciler, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan gazeteciler Reyhan Hacıoğlu, Havva Cuştan, Serpil Ünal, Pınar Gayıp, İsminaz Temel, Hicran Ürün, Semiha Şahin ve Pınar Tarlak arkadaşlarımız için burada toplandılar.
Gazeteciler tarafından yapılan açıklamada  şöyle denidi:

Kapısında cezaevi yazan o bina bugün bizler için haber merkezidir. Çünkü, orada kadın gazeteciler tutulmaktadır. Gazeteci arkadaşlarımız Havva Cuştan ve İsminaz Temel, pazartesi günü, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. Bu dava, düşünce ve ifade özgürlüğü davasıdır, bu dava gazetecilik davasıdır. 
Evet pazartesi günkü davaya çağırıyoruz herkesi. İstiyoruz ki bizim tanık olduğumuz, dinleyeceğimiz hakikat savunmalarına siz de dahil olun. Pazartesi günü o mahkemede, İsminaz gazeteciliği savunacak. Gazetecilik yapmanın suç olmadığını anlatacak. Havva ise, halkın haber alma hakkına vurgu yapacak. Her iki gazeteci arkadaşımızla gurur duyuyoruz. Onlar, iddia edilen suçları işlemiş birer suçlu değil, halk için habercilik yapan bu ülkenin gerçek gazetecilerindendir. 
Bugün, suçlu olarak yargılanmalarını isteyenlere, onları yargılandıklarını sananlara sesleniyoruz. Gazeteciliğin gereği halka doğruyu söylemek ve halkı doğru bilgilendirmektir. Tutuklu iki arkadaşımız da bu gazetecilik ilkesinden dışarı çıkmamış, hakikat emekçileridir. Gerçekten kamuyararını düşünüyorsanız, arkadaşlarımızı serbest bırakın. Çünkü hakikat yargılanamaz. 
İsminaz ve Havva serbest bırakılsın
Gazetecilik suç değildir!

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar ve kalabalık
Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar
Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar
+12

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız