Güncel

1 Mayıs öncesi TBMM’nin gündeminde emek vardı

1 Mayıs Birlik Mücadele günü öncesinde DİSK-KESK-TMMOB-TTB heyeti emeğin talepleri ve 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili olarak TBMM’de temaslarda bulundu.

21 Nisan 2016 Saat: 17:01
1 Mayıs öncesi TBMM’nin gündeminde emek vardı
1 Mayıs öncesi TBMM’nin gündeminde emek vardı

Genel Başkanı Kani Beko’nun da aralarında olduğu heyet CHP ve HDP grup toplantılarına katılırken her iki grup toplantısında da işçi sınıfının sorunları ve 1 Mayıs konuşuldu.

Genel Başkan Kani Beko, KESK Eş başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Beyazıt İlhan ve DİSK Ankara Bölge Temsilcisi ve Dev Maden Sen sendikası Genel Başkanı Tayfun Görgün, Emekli Sen sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen, BTO-Sen sendikası Genel Başkanı Ayvaz Şeker, Sosyal-İş sendikası GYK üyesi Mustafa Ağuş’un yer aldığı heyet grup toplantılarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu ile bir görüşme yaptı.

Yapılan görüşmede 1 Mayıs’ın Türkiye’nin her yerinde kutlanması gerektiği, Taksim 1 Mayıs meydanının önemi ve işçi sınıfı açısından tarihi anlamı, kıdem tazminatlarının fona devredilme bahanesiyle yok edilmek istenmesi, bugüne kadar mahkeme kararlarını uygulamaktan kaçan hükümetin “taşerona kadro” diyerek taşeron şirket işçilerinin var olan haklarının dahi ellerinden alma girişimleri, “ayrımsız, şartsız tüm taşeron işçilerine kadro” talebimiz, özel istihdam büroları adı altında işçi simsarlığının getirilmesi çabaları, kadınları eve kapatarak çalıştırmayı öngören düzenlemeler ve tüm bunlara karşı emeğin haklarını savunmak için sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiği üzerine konuşuldu.

Bu konularla ilgili Genel Başkan Kani Beko CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir kitapçık verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız