Güncel

1 Mayıs tutsaklarının iddianamesi hazırlandı

1 Mayıs'ta Taksim'e yürüme iradesi gösterdikleri için 3 Mayıs'ta ev baskınlarıyla gözaltına alınan 30 devrimci hakkında iddianame hazırlandı, savcılık 2911'e muhalefet, kamu malına zarar ve direnme suçlarından ceza istedi.

30 Mayıs 2024 Saat: 07:06
1 Mayıs tutsaklarının iddianamesi hazırlandı
1 Mayıs tutsaklarının iddianamesi hazırlandı

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e yürüme iradesi gösterdikleri için 3 Mayıs'ta ev baskınlarıyla gözaltına alınan devrimciler hakkında savcılık iddianamesi tamamlandı. Savcılık 25'i tutsak 30 kişinin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun çeşitli maddelerince, 13 yıl 6'şar aya kadar, toplamda 405 yıla kadar hapis cezası istedi.

Savcılık 23 kişi hakkında "toplantı ve gösteri yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan, 7 kişinin ise yine aynı kanunun başka maddesinde yer alan "kimliklerini gizlemek amacıyla yüzlerini kısmen örtmek" suçlamasından cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca "kamu malına zarar" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından; bir polisin yaralandığına dair hastaneden rapor alması sebebiyle "kasten yaralama" suçundan da cezalandırılması talebi iddianamede yer alıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız