Güncel

10 Ekim 2015 Ankara Gar katliamı davası bugün görülecek

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde DAİŞ'in bombalı katliamına ilişkin davanın 23'üncü duruşması bugün görülecek.

26 Şubat 2024 Saat: 08:05
10 Ekim 2015 Ankara Gar katliamı davası bugün görülecek
10 Ekim 2015 Ankara Gar katliamı davası bugün görülecek

Avukat Eylem Sarıoğlu, son duruşmada dava dosyasına gönderilen raporda, aralarında polislerinde bulunduğu devlet görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin bölümlerin gizlendiğine dikkat çekti. Katliamdan artık yargının sorumlu olduğunu vurgulayan Sarıoğlu, bu girişimle katliamda sorumlu olanların yargı önüne çıkarılmasının engellendiğini vurguladı.

10 Ekim Ankara Gar katliamının 23'üncü duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Önceki duruşmada katliamda devlet yetkililerinin sorumluluğunu ortaya koyan Mülkiye Müfettişliği Teftiş Kurulu raporlarının bazı sayfaları sansürlenerek dava dosyasına gönderildi. Raporlarda gizlenen bölümlerde katliamda kritik rolü bulunan faillerin telefonlarının dinlendiği, gelen istihbaratın gizlendiği bilgilerinin yer aldığı öğrenildi. Davadan delil gizleyen Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığının neyi gizlediklerinin açığa çıkması gerektiğini ifade eden avukatlar, mahkeme heyetinden gizledikleri belgelerle korunan faillerin açığa çıkarılmasını talep etmişti. Fakat avukatların bütün talepleri reddedildi.

'ARTIK KATLİAMDAN YARGI DA SORUMLU'
23'üncü duruşma öncesi Evrensel gazetesine konuşan 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonundan Eylem Sarıoğlu, "Şu gerçekle bir kere daha yüzleştik: Davanın başından beri tüm taleplerimiz mahkeme tarafından reddediliyor. Şunu biliyoruz ki, artık yargının da 10 Ekim Katliamı'nda sorumluluğu bulunuyor. Taleplerimizin reddedilmesinin tek gerekçesi sorumluların açığa çıkarılmasının istenmemesi" dedi.

'KATLİAMDAN SORUMLU OLANLAR YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMAK İSTENMİYOR'
Bütün taleplerin reddedilmesinin ve Mülkiye Müfettişliği Teftiş Kurulu raporunun dosyaya gönderiliş biçiminin gerçeğin açığa çıkmasını engelleme amacı taşıdığına işaret eden Sarıoğlu, "Bir yandan da Nizip Emniyeti bombacıların isim ve adreslerini, Yakup Şahin'in adresini göndermesine rağmen işlemle ilgili hiçbir adım atmayan Antep'te emniyet güçleri hakkında yapmış olduğumuz suç duyurusu ile ilgili hala hiçbir işlem yapılmadı. Bu da 'Biz bu katliamdan sorumlu olan hiç kimseyi yargı önüne çıkarmayacağız. Dosyanın sanıkları iddianamede yazanlar dışında kimse olmayacak' iradesinin açık bir şekilde ortaya konulduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

GERÇEKLERİ AYDINLATMAK İÇİN DURUŞMAYA ÇAĞRI
Sarıoğlu, yürüttükleri hukuk mücadelesini ısrarlı şekilde sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Taleplerimizi dillendirmeye ve saklanan gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Herkesi duruşmaya çağırıyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız