Güncel

10 Ekim aileleri: Hep yan yana, hep güçlü duralım

Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin yakınları 10 Ekim davasının ilk duruşmasının üçüncü oturumunun ardından Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

10 Kasım 2016 Saat: 10:56
10 Ekim aileleri: Hep yan yana, hep güçlü duralım
10 Ekim aileleri: Hep yan yana, hep güçlü duralım

10 Ekim Ankara Katliamı davasının üçüncü günüde duruşma sonrası aileler açıklama yaptı.

Basın açıklamasında duruşmanın seyrine ilişkin bilgi veren 10 Ekim-Der Başkanı Avukat Mehtap Sakinci Coşgun, “ Suçlular er ya da geç cezalandırılacak. Bu katliamda vesile olmak dahil, kim sorumluysa cezalandırıldığını görmeden ölmeyeceğiz. Bu sanıklar dinlenirken salonda çıt çıkmadı. Aileler ve yanımızda olan herkes tansiyon yükselse de salonun düzenini bozacak bir girişimde bulunmadı” dedi.

Daha sonra söz alan Avukat İlke Işık da, “Türkiye’nin en büyük katliamlarından birinin üstüne gidiyoruz. Katliamın siyasi sorumluları dahil tüm suçluların yargılanması için çaba harcıyoruz. İki seçim arasında ülkenin kaderini değiştiren bir katliamın sorumlularının yargılanması için buradayız. O sanıklara soru sormak, onlarla aynı havayı solumak zorunda olmak gerçekten zor. Ancak bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Kazanacağız” diye konuştu.

Katliamdan yaralı olarak kurtulan Cafer Altun ise “Hala vücudumda demir bilyeler var. Onların sahipleri ile karşılaşmak çok zor. İç hukuk yollarının ardından uluslararası hukuk alanında bu savaş suçunun cezalandırılmasını isteyeceğiz. Hep yan yana, hep güçlü duralım” çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız