Güncel

10 Ekim Ankara Gar katliamında 7'nci duruşma yarın

Ankara Katliamı’na ilişkin yargılamaya yarın devam edilecek. On Ekim Derneği: "İhmali bulunan kamu görevlileri yargılanmalıdır"dedi.

30 Ocak 2018 Saat: 10:34
10 Ekim Ankara Gar katliamında 7'nci duruşma yarın
10 Ekim Ankara Gar katliamında 7'nci duruşma yarın

10 Ekim 2015’te Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde IŞİD’in Ankara Garı önünde gerçekleştirdiği intihar saldırısına ilişkin yargılama, yarın ve Perşembe günü görülecek yedinci grup duruşmaları ile sürecek. Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek duruşma öncesinde 103 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sanıkların yanı sıra ihmali bulundu kamu görevlilerinin de yargılanması talebi, mağdurların altı mahkeme boyunca olduğu gibi yine ilk talepleri arasında yer alacak. 7. grup duruşma öncesinde açıklama yapan On Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, 10 Ekim Davası ile birlikte Suruç, Antep, Diyarbakır, İstanbul davalarında sadece tetikçilerinin değil, başta kamusal sorumluluğu yerine getiremeyenler olmak üzere, tüm sorumluların adil bir şekilde yargılanmasını talep ettiklerini belirtti.

‘Türkiye barışını kaybetti’

10 Ekim 2015’te Türkiye’nin 81 ilinden başkente, Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için gelen on binlerce yurttaşın toplandığı alanda, tüm kamu sorumlularının gözü önünde binlerce kilometre öteden taşınan canlı bombalarla bir katliam yapıldığı hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “27’nci ayı geride kalan katliamdan sonra hayatta kalanların yaşamı, 10 Ekim’den önce ve 10 Ekim’den sonra diye ikiye ayrıldı. O gün alanda olan on binlerin 81 ilden getirdiği güneşli aydınlık, o sonbahar gününü ısıtmıştı ancak IŞİD ve destekçilerinin karanlığı, Türkiye’nin barışını kaybettirdi. Türkiye adaletini, aydınlığını ve barışını 10 Ekim 2015’te O alanda, Ankara Garında kaybetmiştir.”

"Dava gerçek sorumlular da yargılandığı gün kapanacaktır"
On Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin açıklaması, şu ifadelerle sonlandırıldı: “Emeğin hakkı, Barış ve Demokrasinin tesis edilmesi için en öncelikli taleplerimiz şunlardır;

10 Ekim davasının ve bu davanın benzerleri olan Suruç, Antep, Diyarbakır, İstanbul gibi davaların sadece tetikçilerinin değil başta kamusal sorumluluğunu yerine getirmeyen kamu görevlileri olmak üzere tüm sorumluların yargılanarak adil bir şekilde tamamlanmasını talep ediyoruz. - Ankara Garı önündeki meydan adının “10 Ekim Emek Barış ve Demokrasi” meydanı olarak değiştirilmesi ve bu Meydanda on ekimin taleplerine uyumlu bir anıtın yapılmasını talep ediyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız